ZAJEDNIČKA AKCIJA NAŠE KOMPANIJE AMG I BEOGRADA Vesić: Paketi osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju
Foto: Beoinfo

dosad isporučeno više od 2.000

ZAJEDNIČKA AKCIJA NAŠE KOMPANIJE AMG I BEOGRADA Vesić: Paketi osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju

Beograd -

BEOGRAD - U Beogradu se tokom vanrednog stanja zbog korona virusa dele paketi pomoći različitim kategorijama stanovništva, između ostalog i osobama sa invaliditetom i roditeljima dece se smetanjama u razvoju kojima je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, do sada isporučeno više od 2.000 paketa. - Do sada smo primili preko 4.500 zahteva. Isporučeno je više od 2.000 paketa i nastavićemo to da radimo. Naša procena je da će nam trebati oko 30.000 paketa - rekao je Vesić nakon što je, zajedno sa sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević, uručio paket mladiću sa Daunovim sindromom.

Podsetio je da su paketi za roditelje dece se smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom pripremljeni u okviru zajedničke akcije Grada Beograda, „Adrija medija grupe” i Banke hrane. Osim toga, dodao je, završava se i podela paketa za starije od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara, a reč je o paketima koje je za 173.000 penzionera Grad Beograd obezbedio zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

foto: Beoinfo

– Podelićemo sve pakete i na taj način završiti tu najveću logističku akciju koju smo organizovali proteklih nedelja – rekao je Vesić. Kako je naveo, u pripremi su i paketi za sve roditelje koji imaju troje i više dece koja idu u vrtiće na teritoriji grada.

foto: Beoinfo

– Takvih porodica u Beogradu ima oko 5.000. Takođe, pripremamo i oko 1.000 paketa za roditelje dece kojima Grad plaća vrtiće. To su roditelji koji su slabijeg materijalnog stanja i nastavićemo, zajedno sa donatorima, da podržavamo najugroženije stanovnike Beograda – kazao je Vesić.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track