U PREVOZ ĆEMO ULAZITI 1 PO 1, SA DISTANCOM: Gradonačelnik o najavama povratka GSP na ulice Beograda
Foto: Shutterstock

planovi za vraćanje u normalu

U PREVOZ ĆEMO ULAZITI 1 PO 1, SA DISTANCOM: Gradonačelnik o najavama povratka GSP na ulice Beograda

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros da se na "relaksaciji" mera u borbi protiv korona virusa mora raditi vrlo pažljivo i striktno po savetima epidemiologa.

"Neko od epidemilologa u regionu je rekao da se čuvamo i ne budemo žrtve svojih dobrih rezultata u ovoj fazi", rekao je za Televiziju Prva Radojičić,koji je po profesiji lekar, navodeći da Srbija ima dobre rezultate u borbi protiv korona virusa.

Na pitanje o gradskom javnom saobraćaju, on je naglasio da je njegovo funkcionisanje u vreme epidije korona virusa veliki izazov.

On je naveo da je plan da od 4. maja, u skladu sa odlukom resornog ministarstva, gradski javni prevoz počne da funkcioniše.

Prema njegovim rečima, od "frekvencije kako se budu određene privredne grane i oblasti aktivirale tako će se prevoz uključivati".

On je naveo da se o ovome govori na gradskom i republičkom Štabu, a "epidemilozi i infektolozi treba da kažu kakve će se procedure usvojiti".

"Pre svega građani će morati da ulaze u gradski prevoz na jedna vrata, potrebno je da kad stoje u redovima i čekaju prevoz to rade jedni iza drugih sa distancom, vrlo je važno da se u samom prevozu koriste maske i rukavice", rekao je Radojičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track