GRADSKI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE O UBLAŽAVANJU MERA: Vrtići su neophodni od 11. maja trećini roditelja!
Foto: Shutterstock

pred otvaranje

GRADSKI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE O UBLAŽAVANJU MERA: Vrtići su neophodni od 11. maja trećini roditelja!

Beograd -

BEOGRAD - Oko 30 odsto roditelja dece koja su upisana u beogradske vrtiće izjasnilo se da im je vrtić neophodan od 11. maja, kazao je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je na sastanku u Gradskoj upravi grada Beograda razgovarao sa direktorima 17 predškolskih ustanova i predstavnicima sindikata o merama pod kojima će se vrtići otvoriti za decu roditelja koji se moraju vratiti na radna mesta, a nemaju kome da povere decu.

Gak je dodao da se govorilo o načinu organizacije rada vrtića u novim okolnostima, kao i načinu zaštite zaposlenih i dece. Kako je rečeno na sastanku, roditeljima će biti potrebna potvrda poslodavca da su neophodni na svojim radnim mestima, te da će vrtići poštovati mere koje je objavio Gradski zavod za javno zdravlje.

Novina je trijaža dece na ulazu vrtića, kaže Gak i dodaje da je obavezna zaštitna oprema koju roditelji moraju imati pri dovođenju dece, kao i veći razmak između dece tokom obroka i spavanja.

Prema Gakovim rečima, u toku je završna dezinfekcija, kao i tretmani dvorišta vrtića protiv krpelja, a poručena je i hrana od dobavljača za početak rada vrtića, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track