Najnovije vesti

RADNIK NARODNOG MUZEJA OBOLEO OD KORONE: Posetioci, slobodno dođite, nema bojazni da ćete se zaraziti
Foto: Dragana Udovičić

PREDUZETE SVE MERE

RADNIK NARODNOG MUZEJA OBOLEO OD KORONE: Posetioci, slobodno dođite, nema bojazni da ćete se zaraziti

Beograd

Jedan radnik obezbeđenja Narodnog muzeja u Beogradu oboleo je od korona virusa 22. aprila, dan pred ponovno otvaranje muzeja za posetioce, a svi koji dolaze u muzej i pridržavaju se propisanih mera zaštite apsolutno su bezbedni, kaže za Tanjug Lidija Ham iz Narodnog muzeja u Beogradu.

Kako je Ham precizirala, pripadnik obezbeđenja muzeja je 22. aprila iz predostrožnosti, usled blagih simptoma nalik prehladi, upućen u Dom zdravlja.

Nakon toga lekari su ga poslali na kućno lečenje.

"Od tada smo u svakodnevnom kontaktu sa njim. Posle par dana je ipak hospitalizovan. Dobra vest je da je stabilnog zdravstvenog stanja", kaže Ham.

Kako kaže, radnik obezbeđenja nije mogao da se nađe u kontaktu sa novinarima i prvim posetiocima nakon otvaranja 23. aprila.

"Naš kolega je poslednji put radio pre otvaranja Narodnog muzeja, 22. aprila" ističe Ham i dodaje da su svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa kolegom za koga je nakon pristizanja rezultata testa utvrđeno da je pozitivan na virus korona sada u u samoizolaciji.

Prema njenim rečima, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje svi prostori u Narodnom muzeju su dezinfikovani sredstvom koje i muzeji u svetu koriste za dezinfekciju.

"Sigurna sam da je Narodni muzej u ovom mmomentu bezbedan za sve koji se pridražavaju propisanih mera zaštite", kazala je Ham.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...