NIKODIJEVIĆ: Danas se završava dezinfekcija svih vrtića u Beogradu
Foto: Grad Beograd

ZAVOD ZA BIOCIDE U AKCIJI

NIKODIJEVIĆ: Danas se završava dezinfekcija svih vrtića u Beogradu

Beograd -

Svi javni objekti i ustanove u Beogradu uveliko se dezinfikuju, a dezinfekcija svih vrtića trebalo bi da bude završena danas, izjavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

"Reč je o 434 objekta u kojima će ponovo boraviti deca i gde su ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju proteklih nekoliko dana obavljale dezinfekciju", rekao je Nikodijević.

Naveo je da se taj posao obavlja i u ostalim javnim ustanovama, pre svega domovima zdravlja, bolnicama, kovid-ambulantama.

"Zavod za biocide do sada je dezinfikovao tri i po miliona kvadratnih metara zatvorenog prostora. Takođe, Zavod svakoga dana vrši dezinfekciju vozila gradskog prevoza i ambulantnih vozila Hitne pomoći i procenjuje se da su do danas hemijski obradili više od 35 hiljada vozila", rekao je Nikodijević za RTS, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da su svi tržni centri i drugi prodajni objekti dužni da, prema preporukama Štaba za vanredne situacije, samostalno izvrše dezinfekciju čitavog prodajnog prostora pre otvaranja.

Predsednik Skupštine grada je, navodi se u saopštenju, pojasnio i da se pomenute zdravstvene ustanove dezinfikuju svakog dana, a da će se struka poslušati i po pitanju učestalosti dezinfekcije objekata u kojima će boraviti deca.

Podsetio je i da je završena dezinfekcija svih gradskih javnih površina, kao i postojećeg mobilijara u parkovima čime su gradske zelene površine ponovo u funkciji i na usluzi građanima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track