JEDVA ČEKAJU GOSTE! Beogradski kafići i restorani otvaraju svoja vrata ponovo, a evo kako se spremaju
Foto: Shutterstock

sprovođenje mera na prvom mestu

JEDVA ČEKAJU GOSTE! Beogradski kafići i restorani otvaraju svoja vrata ponovo, a evo kako se spremaju

Beograd -

Vlada Srbije donela je odluku da od ponedeljka, 4. maja, ponovo mogu početi sa radom restorani i kafići, a sudeći po beogradskim lokalima pripreme su uveliko u toku.

Zaposleni čiste podove, prozore, bašte, razmeštaju stolove i stolice tako da gosti budu na propisanom odstojanju jedni od drugih...

Menadžer restorana u Gospodar Jovanovoj ulici Dijana Vučić kaže da su jedva čekali da ponovo otvore vrata za goste i da su svi zaposleni angažovani kako bi lokal bio očišćen i dezinfikovan.

"Stolove razmeštamo tako da raspored sedenja gostiju bude u skladu sa propisanim merama. Razmak je između svih stolova, čisti se i dezinfikuje", navela je Vučić.

Dodala je da skoro dva meseca nisu radili, ali da su sve vreme imali dostavu, u periodu kada nije na snazi policijski čas.

Pripreme uoči ponovnog otvaranja obavljaju se i u Skadarliji, najpoznatijoj beomskoj četvrti u Beogradu, gde radnici restorana čiste baštu lokala i farbaju ogradu.

"Sređujemo baštu i generalno ceo restoran da bi lepo izgledao i bio onako kako treba", rekao je glavni konobar u jednom restoranu Ivica Simić.

Naveo je da su srećni što ponovo počinju sa radom i da jedva čekaju da epidemija korona virusa prođe „da ponovo živimo normalno kao ranije“.

Simić je rekao da će epidemija svakako ostaviti posledice na poslovanje restorana, ali očekuje da će to prevazići.

"Biće problem, pogotovo za nas u Skadarliji jer imamo dosta stranih gostiju, ali se nadamo da ćemo sve to izgurati", dodao je Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track