VANTELESNA OPLODNJA O TROŠKU GRADA Svi koji su na listi, a zadovoljavaju uslove imaće šansu za još jedan pokušaj!
Foto: Stock

8 žena u drugom stanju

VANTELESNA OPLODNJA O TROŠKU GRADA Svi koji su na listi, a zadovoljavaju uslove imaće šansu za još jedan pokušaj!

Beograd -

Kroz postupak četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda prošlo je 70 parova od čega je za sada kod osam žena potvrđena trudnoća, među kojima je i jedna blizanačka, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je naveo da će preostalih 30 parova ući u proceduru kada to bude moguće zbog situacije sa korona virusom.

Podsetio je da je Grad Beograd u početku opredelio sredstva za 100 parova, ali i najavio da će još parova dobiti šansu za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

"S obzirom na to da smo imali uštede, još 25 parova, tačnije svi koji su na listi, a zadovoljavaju uslove imaće šansu za još jedan pokušaj vantelesne oplodnje", dodao je Radojičić.

Naveo je da je svestan koliko je borba parova koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje teška i emotivna.

"Osim ljubavi i posvećenosti, vrlo je važan i doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam inicirao finansiranje četvrtog pokušava VTO, čime Grad Beograd direktno podržava parove i njihovu borbu. U skladu sa populacionom politikom Vlade Srbije dajemo doprinos da nas u budućnosti bude više", rekao je Radojičić.

foto: Beoinfo/TV Prva Printscreen

Posebno zadovoljstvo, dodao je, očekuje pred kraj ove godine kada ćemo kao rezultat ovog projekta imati novorođene Beograđane, kao i parove koji su se nakon godina pokušavanja konačno ostvarili kao roditelji.

Inače, predlog odluke o finansiranju troškova četvrtog pokušaja biomedicinski potpomognutog oplođenja odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su 25. jula 2019 godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track