POČAST NAŠIM HEROJIMA: Mural posvećen zdravstvenim radnicima iscrtan u Zemunu na Novoj Galenici
Ilustracija, Foto: Shutterstock

ulepšali naselje

POČAST NAŠIM HEROJIMA: Mural posvećen zdravstvenim radnicima iscrtan u Zemunu na Novoj Galenici

Beograd -

BEOGRAD - U naselju Nova Galenika u Zemunu oslikan je mural posvećen zdravstvenih radnicima, čiji su autori članovi Udruženja ''Glas mladih Zemuna'', koji su za samo šest časova svojim likovnim delom ulepšali ovo naselje.

Predsednik opštine Dejan Matić kaže da mural na iskren i dirljiv način prikazuje zahvalnost građana zdravstvenim radnicima.

"Bilo bi lepo da svi krajevi Srbije na ovakav način pokažu zahvalnost za sve ono što su lekari, medicinske sestre i svi koji učestvuju u lečenju i zbrinjavanju pacijenata radili danima i noćima u zdravstvenim ustanovama kako bi pomogli našim sugrađanima zaraženim virusom korona. Potrudićemo se da i ostali delovi naše opštine dobiju ovakav mural'', rekao je Matić koje je danas obišao mlade umetnike kloji su izradili mural.

Direktori Doma zdravlja Zemun Aleksandra Cvetković i Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun zahvalili su članovima Udruženja ''Glas mladih Zemuna'', uz napomenu da ovakva dela daju novu energiju i snagu svim zdravstvenim radnicima.

Mural u ulici Vere Dimitrijević 31 na kojem je prikazan supermen koji salutira zdravstenim radnicima veličine tri sa tri i po metra, a za izradu su korišćene kvalitetne boje koje su otporne na sve vremenske uslove.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track