GRADONAČELNIK ZORAN RADOJIČIĆ: Verujem da će Beograđani pokazati odgovornost! Još 25 parova za vantelesnu oplodnju
Foto: Beoinfo/TV Prva Printscreen

UNAPREĐENJE FUNKCIONISANJA GLAVNOG GRADA

GRADONAČELNIK ZORAN RADOJIČIĆ: Verujem da će Beograđani pokazati odgovornost! Još 25 parova za vantelesnu oplodnju

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas kako veruje da će Beograđani pokazati odgovornost i u ovoj fazi borbe protiv korona virusa, kada je sve prepušteno ličnoj odgovornosti građana na zalasku epidemije, te da će razumeti i prihvatiti neophodne preporuke.

"Sada je faza imperativa u ličnoj odgovornosti. Nije suština u kažnjavanju, ako neko ne poštuje mere, već u razgovoru i objašnjavanju. Verujem da će Beograđani i ovu fazu razumeti", istakao je gradonačelnik za RTS, dodavši kako razume ljude koji su posle dva meseca u zatvorenom krenuli u šetnju po lepom vremenu.

On je naveo da je potrebno držati odstojanje i poštovati distancu od dva metra i ukazao na neophodnost nošenja maski.

"Pogotovo kada ste u kontaktu s nekim u koga nemate poverenje morate da je nosite. S druge strane, ne znamo kako ćemo odreagovati na virus, možda burno, možda tragično. Struka treba stalno da podseća građane na te stvari", kazao je Radojičić i dodao da je tu, ako zatreba, i komunalna milicija.

"Moramo da radimo zajedno i verujem da ćemo unapređivati funkcionisanje grada sa najmanjim mogućim rizikom", jasan je gradonačelnik.

Rekao je da je Beograd, upoređujući rezultate sa velikim svetskim gradovima, u odnosu na broj stanovnika, imao manji broj i zaraženih i preminulih.

Povodom ponovne uspostave gradskog saobraćaja, kazao je da je gradski saobraćaj takav da zadovoljava optimum u ovom momentu.

"Dozvolili smo da se svi voze, ali uz definisana pravila. Zaključak je da je ovo nešto od čega krećemo. Gradski sekretarijat će angažovati maksimalni broj vozila. Juče je bilo 20-ak odsto kapaciteta popunjenosti", rekao je Radojičić.

Govoreći o četvrtom pokušaju vantelesne oplodnje, kazao je da je dosad 70 parova imalo pokušaj, da je kod 8 žena dokazana trudnoća, dok će još 30 parova imati mogućnost za trudnoću.

"Uštedom novca imaćemo mogućnost za još 25 parova, da i njih uključimo u ovaj projekat", zaključio je gradonačelnik Beograda.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track