Najnovije vesti

NIKOLA NIKODIJEVIĆ: Povratak u odborničke klupe za desetak dana
Foto: Beta/Beoinfo

POŠTOVAĆE PREPORUKE STRUKE

NIKOLA NIKODIJEVIĆ: Povratak u odborničke klupe za desetak dana

Beograd

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević najavio je danas da očekuje da se za 10 do 15 dana odbornici vrate u odborničke klupe, navodeći da predstoji sastanak sa predstavnicima Gradskog zavoda za javno zdravlje zbog neophodnih preporuka za rad parlamenta.

Nikodijević je za TV Pink rekao da se postojeće tehničke mogućnosti Skupštine grada moraju prilagoditi novonastaloj situaciji, ističući da će se ispoštovati sve preporuke struke, saopštila je Gradska uprava.

Kada su u pitanju obaveze komunalnih sistema, naveo je da Gradska čistoća redovno prazni kontejnere, čisti i dezinfikuje ulice i da Gradsko zelenilo održava parkove, kosi ih i da se prema preporuci epidemiologa oni dezinfikuju dva puta sedmično.

Dodao je da Zavod za biocide obavlja redovnu deratizaciju, kao i dezinfekciju ulaza, a te poslove obavljaće sve dok bude trajala epidemija.

Nikodijević je zahvalio svima koji se pridržavaju propisanih mera i ocenio da javni gradski prevoz funkcioniše dobro, te da je od juče uvedeno novih 20 autobusa na 15 linija, kako bi se povećao broj polazaka i dodatno smanjio broj putnika u vozilima.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...