ŽUTI BREG BLISTA: KOMŠIJE Dohvatile lopate, metle, kosilice u ruke i sredile celu ulicu
Foto: Foto Ljiljana Stanisic

RIPANJCI U AKCIJI

ŽUTI BREG BLISTA: KOMŠIJE Dohvatile lopate, metle, kosilice u ruke i sredile celu ulicu

Beograd -

Ulica put za Žuti breg u Ripnju zablistala je novim sjajem, a za to su zaslužni građani koji žive u njoj. Porodice: Brkić, Nekić, Popović, Trbojević, Milić, Jovanović, Petrović, Milićević, Milenković, Drezgić poslednje dve nedelje kompletno su sredile prostor od autobuske stanice gde je početak ulice, pa sve do železničke pruge gde se ulica završava. Radili su ašovi, budaci, metle, kosilice. Ripanjci su sredili kanale, počistili đubre, pokosili naraslu travu i zasadili novo cveće.

foto: Foto Ljiljana Stanisic

Jedan od pokretača i učesnika ove akcije je i Dragana Milićević Brkić koja kaže da je čišćenje sokaka postala tradicija.

- Ideja se javila još pre 30.godina. Tada smo imali istu akciju. Bili smo osnovci i srednjoškolci, a sad ljudi sa svojim porodicama. Ideja je ostala ista da sredimo naš "Žuti breg" da nama bude lepo i kada nekud pođemo i kad kući dođemo. Deca nam tu rastu, mi se šetamo, vozimo bicikle. Ovo ne zahteva nikakva sredstva, već malo alata i puno dobre volje - rekla je Dragana za Kurir.

foto: Foto Ljiljana Stanisic
1 / 9 Foto: Foto Ljiljana Stanisic

A imali su i pomagače, i to one najmlađe i najslađe koji su barabar čistili ulicu sa ostalim meštanima i svojim roditeljima. Ponosno su se fotografisali za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track