BESPLATNA DEČJA AUTO SEDIŠTA U RAKOVICI
Foto: Opština Rakovica

BESPLATNA DEČJA AUTO SEDIŠTA U RAKOVICI

Beograd -

Gradska opština Rakovica je četvrtu godinu za redom uspela da obezbedi besplatna auto-sedišta za mališane, gde smo u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Sekretarijatom za saobraćaj nastavili da ulažemo u bezbednost dece.

foto: Opština Rakovica

U velikoj sali Gradske opštine Rakovica danas je organizovana podela besplatnih auto-sedišta za decu. Dečja auto-sedišta za mališane uzrasta od jedne do tri godine, dobilo je 135 roditelja, koji su se prijavili na konkurs koji je pokrenula Gradska opština Rakovica.

U ime domaćina roditelje je pozdravio predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, koji je između ostalog rekao da će auto-sedišta povećati bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Ove godine Gradska opština Rakovica je obezbedila 125 sedišta iz projekta Gradskog sekretarijata za saobraćaj, dok je 10 sedišta obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja.

foto: Opština Rakovica

Dečja auto-sedišta roditeljima su uručivali predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, Marko Ikonić pomoćnik gradskog sekretara Sekretarijata za saobraćaj, član Opštinskog veća Novica Barjaktarović i Svetlana Miljuš pomoćnik direktora Agencije za bezbednost Saobraćaja.

Pre podele sedišta, stručnjaci iz Agencije za bezbednost saobraćaja održali su predavanje o važnosti upotrebe auto-sedišta za decu, dok je nakon toga za roditelje organizovana i praktična obuka.

(Foto:Opština Rakovica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track