REKE TEKLE ULICAMA

KOLAPS U BEOGRADU: Jako nevreme paralisalo prestonicu, ulice POD VODOM (KURIR TV)

Beograd -

Snažno nevreme pogodilo je Beograd tokom popodneva i u večernjim satima.

Nevreme koje je popodne zahvatilo Beograd prouzrokovalo je zastoje u gradskom saobraćaju a u mnogim delovima grada ulicama su tekle prave bujice.

Tramvaji i trolejbusi su, zbog velike količine vode na ulicama, isključeni iz saobraćaja oko 19.30 časova.

Na auto-putu Beograd Niš u oba smera došlo je do kolapsa saobraćaja, mnogi semafori u gradu su pokvareni, a saobraćaj je otežan. Ulica Ljutice Bogdana oko stadiona Crvene zvezde je pod vodom a bujice su tekle i ulicama u Žarkovu, na Banjici, gde su pojedinim zgradama poplavljene garaže, kao i u drugim delovima grada.

Beogradjani su na društvenim mrežama objavljivali fotografije i video snimke, kao i informacije o semaforima i vozilima u kvaru, ali i da su pojedini delovi grada ostajali bez ulične rasvete.

Prvi talas "zapljusnuo" je prestonicu malo posle 17 sati bukvalno iz vedra neba! I dok je još sunce sijalo nad prestonicom, nebo se "otvorilo".Jaka kiša, praćena grmljavinom, zatekla je Beograđane. Iako su meteorolozi najavljivali pljuskove, niko nije mogao da očekuje da će nevreme početi, jer nisu bili vidljivi tamni oblaci.

1 / 3 Foto: Kurir

Kiša je, kao i obično, dodatno uticala na saobraćaj u Beogradu, pa su se širom grada stvorile još veće gužve. Reke su tekle ulicama, a saobraćaj u centru je doživeo kolaps.

Velike gužve su bile na Autokomandi i mostu Gazela, kao i na Brankovom i Pančevačkom mostu u oba smera. Kolona je napravljena na ulazu u Terazijski tunel, kao i na Trgu Slavija.

Nevreme je tada "preskočilo" Novi Beograd, ali ne i u drugom naletu, oko 19.30, kada su se ponovo snažni pljuskovi "sručili" na glavni grad.

Bujice su ulicama bukvalno nosile automobile, što možete videti na našim snimcima. Tramvaji i trolejbusi su stali.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track