Najnovije vesti

PROBIJEN NOVI TUNEL STRAŽEVICA: Pogledajte, dug je 733 metra i izgleda ovako! (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen

biće deo leve trake auto-puta beogradske obilaznice

PROBIJEN NOVI TUNEL STRAŽEVICA: Pogledajte, dug je 733 metra i izgleda ovako! (FOTO)

Beograd

BEOGRAD - Tunel Straževica na obilaznici oko Beograda, deonica od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj potoka, danas je probijen u prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović.

Reč je o probijanju novog tunela "Straževica", koji će biti deo leve trake autoputa beogradske obilaznice.

Izgradnja levog tunela "Straževica", u dužini od 733 metra, vredna je oko 20 miliona evra i u Putevima Srbije očekuju da taj infrastrukturni objekat bude završen i pre ugovorenog roka. Rok za završetak levog tunela Straževica je po ugovoru početak 2022. godine. Probijanju tunela danas su prisustvovali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

Desni tunel "Staževica", koji se sada koristi za dvosmerni saobraćaj, počeo je da se gradi još 1992. godine, a pušten je u saobraćaj 2012. godine. Tim tunelom na sektoru 5 obilaznice sada je povezana trasa od Batajnice do Kružnog puta kojim se ide do Bubanj potoka.

Završetkom leve trake autoputa od novog mosta na Savi kod Ostružnice, kao i obe trake autoputa od tunela Straževica do petlje Bubanj potok, biće kompletirano svih 47 kilometara auto-puta od Batajnice do Bubanj potoka.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture očekuju da to bude završeno za manje od dve godine, kao i da uskoro bude ugovorena i gradnja dodatnih 31 kilometar obilaznice od Bubanja potoka do Vinče i Pančeva.

Tada će biti izgrađen ceo prsten beogradske obilaznice, koja je počela čija izgradnja je počcela pre oko 30 godina kako bi se izmestio teretni saobraćaj iz grada.

Gradnja deonice obilaznice oko Beograda od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj potoka u dužini od 20,4 km košta 207 miliona evra. Glavni izvođač je kineska kompanija "Pauer čajna konstrakšn korporejšn", a podizvođač je azerbejdžanski "Azvirt", kao i domaće firme.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...