Najnovije vesti

OVO JE 40 HEROJA BEOGRADA: Doktor Kon predsedavao žirijem, a evo ko je sve dobio laskavo priznanje (FOTO)
Foto: Ana Paunković

ZA IZUZETAN DOPRINOS

OVO JE 40 HEROJA BEOGRADA: Doktor Kon predsedavao žirijem, a evo ko je sve dobio laskavo priznanje (FOTO)

Beograd

Pojedincima i ustanovama Beograda koji su se istakli u vreme epidemije virusa korona i posvećenim radom i solidarnošću doprineli u suzbijanju širenja virusa i normalnom funkcionisanju sistema, danas su uručene nagrade "Heroj Beograda", a među dobitnicima su KBC "Dragiša Mišović" i Narodna banka Srbije (NBS).

Fond nagrade "Heroj Beograda" je 10 miliona dinara, a novac su obezbedili Grad Beograd i kompanija "Pink", od čega je pojednicima uz statuetu uručeno 180.000 dinara, a ustanovama 500.000 dinara.

1 / 14 Foto: Ana Paunković

Predstavnica Narodne banke Srbije (NBS) Ana Ivković saopštila je danas na dodeli nagrada u Starom dvoru, u ime guvernerke Jorgovanke Tabaković, da će Banka svoju novčanu nagradu pokloniti u humanitarne svrhe.

foto: Ana Paunković

Nagrađeni su, između ostalih, i direktor Infektivne klinike KBC "Dragiša Mišović" Goran Stevanović, apotekar iz Borče Zulfer Bahtijari, sekretar za vanredne situacije Grada Beograda Darko Glavaš, medicinske sestre KBC "Dragiša Mišović" Dragana Maksimović, Ljiljana Šarčević i Nataša Bogunović, babica KBC "Dragiša Mišović" Ružica Dimić, načelnica prijemnog odeljenja Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Biljana Bojić.

Nagrade "Heroj Beograda", osim zdravstvenim radnicima, uručene su i predstavnicima policije, vatrogasne službe, radniku GSP, komunalnom radniku, ugostiteljima koji su besplatno pripremali hranu za socijalno ugrožene, radniku JKP "Vodovod i kanalizacija", kao i novinarki RTS-a.

foto: Ana Paunković

O dobitnicima 40 nagrada odlučivao je žiri koji su činili epidemiolog Predrag Kon, novinar Mladen Mijatović, košarkaš Vladimir Štimac, glumac Svetislav Goncić i japanološkinja Ljiljana Marković.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da teška vremena kod većine ljudi probude najbolje osobine - solidarnost, požrtvovanost, nesebičnost, te istakao da upravo te osobine "krase" danas nagrađene "heroje Beograda".

foto: Ana Paunković

"Ovde se nalazi 40 heroja Beograda, naravno da je u našem gradu tokom epidemije virusa korona bilo možda i na stotine hiljada heroja, a ovih 40 žena i muškaraca su njihovi predstavnici. Oni će danas primiti nagrade u ime svih onih koji su se tokom epidemije žrtvovali za svoje sugrađane", rekaoj je Vesić.

To su, dodao je, medicinske sestre, lekari, komunalni radnici, policajci, komunalni milicioneri, novinari...

Istakao je da su Beograđanke i Beograđani tokom epidemije pokazali da smo disciplinovan narod koji može da se izbori s najtežim iskušenjima i izrazio nadu da će se sve dobre osobine koje su iskazane ostati među ljudima i nakon korone.

Epidemiolog i predsednik žirija Predrag Kon kazao je da pandemija virusa korona još nije završena, ali da su građani u ovom prvom talasu iskazali solidarnost ne samo u zdravstvu, gde je on ima najveći uvid, već i u svim ostalim kolektivima.

"Epidemija je probudila solidnarnost", poručio je Kon na dodeli nagrada i istakao da se divi svim ljudima koji su srcem reagovali i srcem radili svoj posao.

Vlasnik kompanije "Pink" Željko Mitrović saglasio se da je broj heroja u Beogradu tokom epidemije virusa korona bio mnogo veći i dodao da su članovi žirija zbog toga imali težak posao, možda čak, kako je rekao, najteži u ovom projektu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...