Najnovije vesti

Video-snimci koji su jutros osvanuli na društvenim mrežama

KURIR ISPRED TORLAKA, TAMO SADA NEMA ŽIVE DUŠE: Piše da rade do 15, a danas su zatvorili već u 11, evo zbog čega

Beograd

BEOGRAD - Video-snimci koji su jutros osvanuli na društvenim mrežama na kojima se vidi kolona ljudi koji stoje u redu i čekaju, tokom ranog popodneva zamenjeni su novim na kojima se vidi samo prazan trotoar.

Na istom mestu, samo nekoliko sati kasnije, više nema žive duše. Kako je jutros navedeno u tvitovima i snimcima prevashodno na toj mreži, taj dugački red formirao se ispred kapije Instituta Torlak a u njemu su, kako je bilo napisano, strpljivo čekali Beograđani koji su želeli da se testiraju na koronu.

Dr Darija: Bilo većeg zastoja, testirali se putnici, na lični zahtev 

Nešto kasnije u toku dana, dr Darija Kisić Tepavčević se na konferenciji Kriznog štaba u 15 sati dotakla i ove teme. Ona je naglasila da je bilo većeg zastoja nego što je to trebalo da bude, te da su bili redovi ispred "Torlaka", pre svega sa putnicima koji su želeli da se testiraju na lični zahtev.

foto: Tanjug Printscreen

- Limitiran je kapacitet laboratorija, mi jesmo povećali kapacitete, ali je to bilo i preko tih kapaciteta, Nadamo se da će se to vreme smanjiti, jer je neophodno da se smanji. Lekari leče pacijente zbog kliničke slike. Svi su imali klinički pregled, laboratorijske analize. Sada, nažalost, naši lekari imaju veliko iskustvo, tako da se svi ti pacijenti hospitalizuju - zaključila je ona na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Iako je radno vreme instituta, kad je reč o prijemu pacijenata, od 8 do 15 sati, jutros je rad sa strankama završen mnogo ranije, oko 11, a pacijentima je rečeno da je kvota ispunjena. Pacijenti koji su danas kući otišli nedovršenog posla kažu da im nije bilo jasno zašto onda piše do 15 časova. Neraspoloženi za bilo kakva pitanja bili su pre svega oni koji su čekali dugo a ono za šta su došli nisu obavili, pa u red moraju ponovo već sutra ujutru.

Jutros ispred Torlaka bilo je najviše onih kojima je test bio potreban zbog putovanja u inostranstvo. Reč je o testu na kovid koji se plaća 6.000 dinara i kojim treba da dokažete organima  strane zemlje da niste pozitivni.  

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...