Najnovije vesti

VESIĆ: Čistimo priobalje od Kule Nebojša do marine, sačuvaćemo park u Ulici Tomaša Ježa na Vračaru
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda

VESIĆ: Čistimo priobalje od Kule Nebojša do marine, sačuvaćemo park u Ulici Tomaša Ježa na Vračaru

Beograd

BEOGRAD - Čišćenje priobalja na potezu od Kule Nebojša do "Marine Dorćol" je počelo, a reč je o zajedničkoj akciji Grada Beograda i JVP "Srbijavode" koja će biti završena u naredna tri do četiri dana.

foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je naveo da je posle povlačenja vode ostao otpad koji je voda nanela - drveće, ali i ono što sami građani bace u reke.

"Zbog toga je Grad Beograd, na zahtev građana, pokrenuo zajedničku akciju sa 'Srbijavodama' i počeli smo čišćenje naših nasipa kako bi očistili svo smeće. Počeli smo kod Kule Nebojša i čistićemo sve do 'Marine Dorćol', što je skoro dva kilometra, i taj posao će biti završen u naredna tri do četiri dana", rekao je Vesić.

foto: Beoinfo

On je zahvalio preduzeću "Srbijavode" koje je nadležno za vodotokove prvog reda u koje spadaju Sava i Dunav, kao i gradskom preduzeću "Beograd vode".

"Zajednički uređujemo naš grad i činimo ga boljim. Nastavićemo da čuvamo naše obale jer ako postoji nešto što je bogatstvo Beograda i što je specifičnot Beograda u odnosu na druge gradove u svetu, to su obale. Naš grad ima skoro sto kilometara rečnih obala što je više nego što neke zemlje imaju kilometara morskih plaža i to je nešto što je naša velika prednost i o čemu moramo posebno da vodimo računa", dodao je Vesić.

1 / 4 Foto: Beoinfo

Vesić se danas sastao s predstavnicima građana iz Ulice Tomaša Ježa na Vračaru i istakao da će park u toj ulici biti sačuvan i da će tu biti zabranjena svaka gradnja. Građani su tražili sastanak zbog pokušaja da se deo parka koji koriste više decenija pretvori u građevinsko zemljište, a Vesić im je objasnio da je problem nastao u periodu od 2008. do 2009. godine, kada je bivše rukovodstvo opštine Vračar prostor koji je bio eksproprisan za park sedamdesetih godina prošlog veka vratilo privatnom investitoru.

To je, ocenio je Vesić na sastanku u Urbanističkom zavodu Beograda, jedan od najvećih skandala koje je video u Upravi Grada Beograda.

"Na predlog građana, opština Vračar potpisala je ugovor sa Urbanističkim zavodom Beograda i u toku je izrada plana detaljne regulacije koji predviđa da ovaj prostor postane javni prostor, odnosno prostor za park, gde će biti zabranjena svaka gradnja", istakao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

foto: Ana Paunković

Osim toga, građanima je obećao da će plan detaljne regulacije biti usvojen na sednici Skupštine grada najkasnije do novembra, čime će biti stavljena tačka na pokušaj bilo kojeg investitora da gradi na tom prostoru.

Vesić je razgovarao sa građanima i o drugim problemima sa kojima se suočavaju građani koji žive u Mileševskoj ulici, kao i o tome šta može da se uradi u Ulici Radoslava Grujića.

Obećao je da će Grad Beograd preduzeti sve druge pravne mere koje prema zakonu ima na raspolaganju, kako bi se zaštitili interesi Grada i građana.

Vesić je građanima zahvalio na strpljenju i tome što nisu podlegli političkim uticajima, već su se samo borili za ono što je njihov interes, kao i interes Grada Beograda i opštine Vračar - da na spomenutom prostoru i dalje ostane park.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...