EVO ZAŠTO NAM TREBA OKO SOKOLOVO! Jutros za 3.5 sata snimljeno 152 nepropisno i bahato parkirana vozila!
Foto: Zorana Jevtić

od jutros u probnom režimu

EVO ZAŠTO NAM TREBA OKO SOKOLOVO! Jutros za 3.5 sata snimljeno 152 nepropisno i bahato parkirana vozila!

Beograd -

Vozila Komunalne milicije snimila su 152 nepropisno, bahato parkirana automobila u Beogradu, u periodu od 5h do 8:30h.

Sistem "Oko sokolovo" od jutros funkcionise u tzv probnom režimu rada.

Pet automobila Komunalne milicije snima parkirane automobile u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, rezervisanim mestima za osobe za invaliditetom.

Od 10. avgusta počinje naplata kazni za bahato parkiranje koje ugrožava bezbednost ljudi i negativno utiče na protok saobraćaja u prestonici.

"Sistem je tako podešen da ne kontroliše prostore oko bolnica, Domova zdravlja, škola, vrtića, kovid centara. Taksi vozila koja su na dužnosti, ukoliko je taksista u kolima imaju pravo da stanu, ali ako nije tretiraće se drugačije. Sistem omogućava da svi normalno rade i da zaštitimo naše ulice od bahatih vozača i omogućimo da se poštuju red i zakon", rekao je Goran Vesić.

foto: Zorana Jevtić

Kako je rekao, nedopustivo je da ispred nekog restorana brze hrane stoji po desetak automobila koji blokiraju saobraćaj, a njihovi vlasnici hranu jedu na haubama tih istih automobila.

Prema njegovim rečima vozila su specijalna terenska vozila i kupljena su na javnoj nabavci prošle godine, po ceni od 29.000 evra za svaki automobil.

"Ovi bahati i drski vozači će isplatiti ta vozila za 15-ak dana. Kada već nemaju osećaj da ne smeju da stanu na tramvajske šine, pešacki prelaz, žutu traku", rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track