Najnovije vesti

U KBC ZVEZDARA SITUACIJA BOLJA NEGO PRETHODNIH DANA: Smešteno 299 pacijenata, više se otpusti nego primi novih
Foto: Profimedia

korona u beogradu

U KBC ZVEZDARA SITUACIJA BOLJA NEGO PRETHODNIH DANA: Smešteno 299 pacijenata, više se otpusti nego primi novih

Beograd

U KBC Zvezdara hospitalizovano je 299 pacijenata i situacija je nešto bolja nego prethodnih dana, jer je broj hispitalizovanih ispod 300 pacijenata, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove dr Petar Svorcan.

On je, ipak, istakao da je sada uravnotežen broj primljenih i otpuštenih pacijenata, pa se sada češće dešava da se više otpusti nego što se primi u bolnicu.

"Ne smemo se opustiti. Sad smo na platou", dodao je Svorcan.

Svorcan je rekao da je na intenzivnoj nezi 28 pacijenata, a njih 17 su izuzetno teški pacijenti, životno ugrozeni, na mehaničkoj ventilaciji, dok su ostali u intenzivnoj nezi na neinvazivnoj ventilaciji.

"Situacija je malo bolja nego prethodnih dana, ali, što se tiče kliničke slike, nema promena i dalje je teška slika pacijenata koji se primaju i onih koji su u intenzivnoj nezi", rekao je Svorcan na pres konferenciji Kriznog štaba.

On je naveo da je u KBC Zvezdara devet zaposlenih zaraženo kovidom 19, od kojih su dvoje hospitalizovani sa srednje teškom kliničkom slikom, a sedam, sa lakšim sipmtomima, se nalazi u kućnoj izloaciji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...