AUTOBUS SE OTEO KONTROLI UDARIO U ŽENU, PA U DRVO: Strašna svedočenja o tragediji na miljakovačkoj okretnici!
Foto: J. R.

serija incidenata sa turskim vozilima

AUTOBUS SE OTEO KONTROLI UDARIO U ŽENU, PA U DRVO: Strašna svedočenja o tragediji na miljakovačkoj okretnici!

Beograd -

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas oko podne dogodila na autobuskoj okretnici na Miljakovcu, dve osobe su teško povređene - žena koja je stajala na stanici i vozač autobusa na liniji 48.

Kako saznajemo, radi se o vozilu turske marke "kobra" koje je vlasništvo Konzorcijuma privatnih prevoznika, a ne GSP "Beograd". Prema prvim nezvaničnim informacijama sa lica mesta, vozilo je iznenada "podivljalo", i vozač nije uspeo da ga iskontroliše. Među okupljenim vozačima moglo se čuti da se ponovo radi o čuvenoj "iberturaži", na koju su se godinama unazad žalili zaposleni u GSP "Beograd", ali i Konzorcijumu privatnih prevoznika.

Vozač je došao na stanicu da pokupi putnike, ali je autobus naglo i nekontrolisano krenuo da ubrzava, prosto je pomahnitao i promašio stanicu. U toj brzini je udario ženu, a potom i u drvo. Žena nije bila zaglavljena između drveta i autobusa kako je najpre javljeno. On se odbio od drveta i onda ponovo udario u drvo. Vozač je ostao zaglavljen u kabini, tačnije njegova noga, pa su vatrogasci morali da intervenišu i izvlače iz vozila - ispričao je drugi vozač, očevidac, koji se u tom trenutku nalazio na okretnici.

Prema pričama vozača, kod ovakvog kvara, iberturaže, "ne može se kočiti, ni nožnom, ni staničnom, ni parkirnom kočnicom, ne može se automatski menjač prebaciti u "neutral", ne pomaže ni gašenje centralne sklopke". Prethodnih godina imali smo čitavu seriju teških incidenata u kojima je nekoliko osoba teško povređeno, a veće tragedije su samo pukom srećom izbegnute.

Zbog tih incidenata "Ariva" koja je predvodnik Konzorcijuma privatnih prevoznika, u jednom trenutku je iz bezbednosnih razloga povukla više desetina turskih vozila tada sporne marke "Temsa". A i tada se spominjala iberturaža. Ovoga puta "Temse" nisu učestvovale u incidentu, ali jesu drugi turski autobusi - "kobre". I to vlasništvo prevoznika "Saga trans".

Kako je došlo do nesreće utvrdiće detaljna istraga, a autobus će već tokom današnjeg dana biti poslat na detaljni pregled.

Kurir.rs/Blic

Foto J. Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track