Najnovije vesti

OBJAVLJENE NOVE MERE ZA PLOVILA: Zarbranjene žurke i sve proslave
Foto: Nebojša Mandić 2017.

saopštila Lučka kapetanija Beograd

OBJAVLJENE NOVE MERE ZA PLOVILA: Zarbranjene žurke i sve proslave

Beograd

Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika donela je nove mere za brodove, čamce i splavove prema kojima se između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave svim vrstama plutajućih objekata.

Pod pretnjom kažnjavanja za prekršaj shodno Zakonu o plovidbi u unutrašnjim vodama, Lučka kapetanijaje obavestila brodarstva, zapovednike brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, privezišta za čamce i nautičke klubove, vlasnike čamaca, ostale učesnike u plovidbi, kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

"Primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS", navodi se u Saopštenju brodarstvu Lučke kapetanije.

Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i sličnog na brodovima, čamcima i plutajućim objektima.

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

"Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama", stoji, između ostalog, u saopštenju od jula ove godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...