u sakupljanju novca učestvovala cela srbija

POSETILI SMO LUBENIČARA SA LABUDOVOG BRDA: Šta kaže za pomoć maloj Sofiji (VIDEO)

Beograd -

Jednogodišnja Sofija Markuljević koja boluje od teške spinalne mišićne atrofije tipa 1, do 10. avgusta bi trebalo da otputuje u Los Anđeles po jedan od najskupljih lekova na svetu - za šta je njoj i porodici trebalo 2,4 miliona dolara!

U prikupljanju ozbiljne količine novca učestvovala je cela Srbija, dok su najbolji srpski teniser Novak Đoković i biznismen Miodrag Kostić obezbedili privatan avion za put, a mali doprinos svakako je dao i jedan lubeničar sa Labudovog brda.

Humana ideja "1 lubenica, 1 sms" Milana Đurđevića naišla je na pozitivan odziv. Do sada je prodao 100 bostana za Sofiju, ali ne planira da odustane.

Za Kurir kaže da će akciju samo preusmeriti za neko drugo dete! "Saznali smo da je sakupljen novac za Sofiju, pre neki dan su nam bili Sofijini deda i baba da se zahvale. Dosta ljudi nam se priključilo, drago mi je što smo i ja kum Đorđe bili deo toga, sa poznatim ljudima, sa našim Novakom", objašnjava Milan.

Milan podseća da je sve krenulo kako se ne bi bacala hrana, ali i da se nešto pozitivno uradi sa njom.

"Odlučili smo da doniramo lubenice za Sofiju, što je jako iznenađujuće bilo ljudima. Prvi dan nisu baš shvatili, bili su voljni da plate, ali mi smo bili uporni da se daje poruka za lubenicu. Otišlo je stotinak lubenica ukupno, 30 dnevno. Neki kupci su bili voljni da pošalju poruku, nisu uzimali lubenicu, bili su uporni da plate, pa smo nekom ko nema kredit davali novac da kupe dopunu i uzmu lubenicu.

Tako nam je preostalo 2.500 din, koje smo dali Sofijinoj babi i dedi, a oni su odlučili da daju maloj Lani za koju ćemo napraviti sledeću akciju", navodi humanitarac sa Labudovog brda.

Dok uvereva da će uskoro nastaviti sa sledećom akcijom kako bi pomogao još nekom detetu, pitamo ga kako njemu ide posao s obzirom da je korona poremetila sve. "Jeste neobično da započinjemo posao u ovakvoj situaciji. Moć kupaca je opala, to stoji, ali nadam se da ćemo nastaviti da radimo i pomažemo. Nismo u situaciji da pomognemo svima, ali nekom možemo... Mi ćemo se snaći, važno samo da smo zdravi!", zaključuje ovaj Beograđanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track