Najnovije vesti

HUMANO: Kostić i Đoković obezbedili let za malu Sofiju
Foto: BETAPHOTO/HINA/Zvonko KUCELIN/MO, MK Group, Fondacija Budi Human

UJEDINJENI

HUMANO: Kostić i Đoković obezbedili let za malu Sofiju

Društvo

Vodeći srpski biznismen i prvi reket sveta ujedinjeni u borbi za zdravlje male Sofije.

Predsednik i osnivač MK Group, Miodrag Kostić udružio je snage sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem i obezbedio let privatnim avionom na lečenje u Sjedinjene Američke Države za malu Sofiju Markuljević. Akcija „Za Sofijin prvi korak“ podigla je na noge celu Srbiju, a priču zaokružuje humani gest dvojice filantropa.

Sofijin otac, Stefan Markuljević zahvalan je svim učesnicima humanitarne akcije u okviru koje je do sada sakupljeno 2,4 miliona dolara. „Hvala celoj Srbiji koja je učestvovala u prikupljanju novca za lečenje Sofije. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike, u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana“, izjavio je g. Markuljević.

Sofiji Markuljević sa samo dva i po meseca utvrđena je retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, čiju su realizaciju, osim cele nacije, potpomogli i domaća kompanija MK Group na čelu sa Miodragom Kostićem, kao i naš najuspešniji teniser Novak Đoković.

foto: MK Group

Nedavno je Miodrag Kostić učinio sličan gest u Sloveniji, kada je organizovao privatan let za Ameriku za slovenačkog dečaka- Krisa Zudicha, kojem je takođe dijagnostifikovan oblik spinalne mišićne atrofije. Tada su slovenački mediji prenosili sa posebnom pažnjom ovu vest o humanom gestu jednog srpskog biznismena koji već par godina unazad posluje i u ovoj zemlji .

O filantropskim delima Miodraga Kostića i njegove MK Group se puno pisalo tokom trajanja krize izazvane korona virusom kada je izdvojeno više desetina miliona dinara za pomoć državi i ugroženom stanovništvu. Posebnu medijsku pažnju privukao je gest njegove kompanije kojim je obezbeđen besplatan odmor za lekare i medicinsko osoblje u luksuznim hotelima ovog holdinga i to u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...