PARKING SERVIS I DALJE POKLANJA BEBI PARKING KARTE: Nema više papirih, sad su elektronske a evo koliko ćete ih dobiti
Foto: Kurir/Petar Lazović/Ilustracija

PARKING SERVIS I DALJE POKLANJA BEBI PARKING KARTE: Nema više papirih, sad su elektronske a evo koliko ćete ih dobiti

Beograd -

BEOGRAD - Uvođenjem novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja e-parkinga neće biti ukinute bebi parking karte, koje Parking servis poklanja roditeljima, već će one sada biti elektronske.

Roditelji će i dalje na poklon dobijati po 30 parking karata, odnosno besplatne sate parkiranja za bebu, a onima koji imaju neiskorišćene bebi karte u papirnoj formi, Parking servis je po automatizmu u sistemu već zamenio karte elektronskim i mogu nastaviti da ih koriste.

Prilikom prvog narednog parkiranja vozila, čija je registracija prijavljena za bebi karte, sistem će kada opazi vozilo u zoni automatski poništiti jednu kartu besplatnog parkiranja.

Ukoliko žele da dobijaju informaciju o tome koliko im je karata ostalo, roditelji mogu da dođu u korisnički servis Parking servisa i ostave broj mobilnog telefona, na koji će dobijati SMS poruku o broju preostalih sati.

oditelji koji od 1.septembra dobiju e-bebi parking karte, informacije o iskorišćenoj karti i ostatku neiskorišćenih karata dobijaće SMS porukom na broj mobilnog telefona koji su ostavili Parking servisu.

Uvođenjem elektronske bebi parking karte samo je izmenjen sistem evidencije ovih parking karata, dok se pravo na besplatne sate parkiranja tokom prvih godinu dana od rođenja deteta ostvaruje na isti način.

Prelaskom na elektronsko poslovanje ukinute su i satne papirne parking karte, a korisnici koji još imaju neiskorišćenih papirnih parking karata, mogu da ih vrate i za tu vrednost biće im isplaćen novac.

Parking servis podseća da se parkiranje u zoniranom području grada, od početka rada e-parkinga, plaća putem SMS-a, ali i nove mobilne aplikacije Parking servisa ili kupovinom e-satne karte.

Vozačima, koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori ne ostavljaju dnevne parking karte, već izdaju elektronske dnevne parking karte o kojima korisnici mogu da se informišu putem sajta preduzeća www.parking-servis.co.rs, kao i preko nove aplikacije za mobilne telefone i da ih direktno plate putem sajta ili aplikacije.

Dovoljno je da se registruju na aplikaciji i Parking servis će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track