PREVARA: Vlasnik „Cunamija“ četiri splava registrovao kao jedan, sedam „zaboravio“
Foto: KurirTV, Printscreen/ Instagram

PREVARA: Vlasnik „Cunamija“ četiri splava registrovao kao jedan, sedam „zaboravio“

Beograd -

Aleksandar Zubac juče se javio redakciji Kurira vređajući novinare i tvrdeći da „Cunami haus“ ima samo jedan splav. Demantuju ga i njegovi planovi, i njegov sajt, kao i Ministarstvo građevinarstva

Aleksandar Zubac, vlasnik splavova „Cunami haus“, od kojih većina nema dozvolu da bude na Savskom keju, upetljao se u sopstvene laži.

On je pozvao novinare Kurira, izvređao ih, a zatim rekao da ta firma na Savskom keju ima samo jedan splav koji je podeljen na četiri dela. Naravno, njegove tvrdnje opovrgavaju čak i slike i planovi koje je sam poslao redakciji, kao i opisi na sajtu „Cunami hausa“, gde se hvale sa 14 splavova.

Vređa i izmišlja izgovore  Aleksandar Zubac
Vređa i izmišlja izgovore Aleksandar Zubacfoto: Printscreen/ Instagram

Bespotrebne uvrede

Kurir je još u ponedeljak otkrio da je ministarstvo izdalo zabranu upotrebe za 10 od 11 splavova koji se vode direktno ili indirektno na „Cunami studio“, jer nemaju izvršen tehnički pregled, pa ugrožavaju bezbednost gostiju. Kada smo kontaktirali sa Zupcem u subotu, on je odgovorio porukom: „Greška“. Sa istog broja telefona juče nas je pozvao i bahato naše novinare nazvao ovcama.

- Ovo su jedini splavovi „Cunami haus“ na Savskom keju i svi su registrovani i imaju upotrebnu privrednu dozvolu. BG-P-665B splav je podeljen u četiri dela i u okviru njega se iznajmljuju četvorka, „Cunami haus 4“, „Cunami haus 5“ i „Cunami rum“. Zbog objavljivanja lažnih informacija naneli ste nam ogromnu materijalnu štetu i ugrozili nam poslovanje. Pominjete 11 naših splavova, a posedujemo samo jedan veliki splav podeljen u četiri dela. Zbog sličnih laži splavovi su mi zapaljeni u januaru - rekao je Zubac za Kurir.

Nakon požara na Savi, dodao je, ostao je samo jedan „Cunami haus“. - On je podeljen na četiri dela pregradnim zidovima i poseduje svu tehničku dokumentaciju i uredno je registrovan... Ostali splavovi nemaju nikakvu vezu sa splavovima „Cunami“ - rekao je on.

foto: Tamara Trajković

Bez pregradnih zidova

Međutim, već letimičnim pogledom na fotografije splavova, ali i na sliku na kojoj je Zubac napisao šta predstavlja koja kućica i planove, jasno je da pregradnih zidova nema i da je reč o razdvojenim objektima.

Podsetimo, u ministarstvu su za Kurir rekli da jedini splav koji je prošao tehnički pregled ima registarsku oznaku BG-P-665B, koja ističe 26. septembra 2020, a koji vlasnik koristi za potrebe svoje kancelarije. Kako su naveli, sa „Cunami studiom“ je direktno ili indirektno povezano 11 splavova. To znači da je Zubac, objašnjavajući da je četiri splava registrovao kao jedan, na čak sedam splavova izgleda „zaboravio“. Tri splava, sa kojima ih je ukupno bilo 14, izgorela su u januaru.

SAMI TVRDE NEŠTO DRUGO UHVAĆENI U LAŽI

Iako Aleksandar Zubac tvrdi da na Savskom keju postoji samo jedan splav „Cunami hausa“, na sajtu Cunamihouse.com, u rubrici Najčešća pitanja, tvrdi se nešto potpuno drugačije.

- Koliko imamo splavova?

Trenutno u ponudi imamo 14 splavova sa različitim cenama i kapacitetima pozicionirane na Savskom keju (novobeogradska strana), blokovi 44 i 45. - Da li je to jedan objekat ili više nezavisnih objekata?

Svaki splav je zaseban nezavisni objekat udaljen od drugog splava više metara.

SEKRETARIJAT ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE OSAM SPLAVOVA ZA UKLANJANJE

U Sekretarijatu za inspekcijske poslove Grada Beograda rečeno je za Kurir da za plutajuće objekte „Cunami haus“ na licu mesta je utvrđeno da postoji osam objekata za uklanjanje, u vezi sa kojima se vode upravni postupci pred ovim sekretarijatom.

Kurir.rs, Jelena Pronić/ Foto: Kurir TV, Tamara Trajković, Printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track