VESIĆ: Do kraj godine tender za rekonstrukciju teatra "Bojan Stupica"
Foto: Beoinfo

ulaganje u kulturu

VESIĆ: Do kraj godine tender za rekonstrukciju teatra "Bojan Stupica"

Beograd -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad do kraja godine raspisati tender za projektovanje i da će 2022. godine početi rekonstrukcija teatra "Bojan Stupica".

Naveo je da će taj teatar biti rekonstruisan apsolutno po svim standardima, da će imati protivpožarnu zaštitu i da će to biti jedna potpuno nova scena, na radost i publike i glumaca.

Osim toga, naveo je da će se raditi i rekonstrukcija samog Jugoslovenskog dramskog pozorišta jer je to, dodao je, naše najreprezentativnije pozorište.

"Ponosni smo na sva naša pozorišta, ali posebno na Jugoslovensko dramsko i sasvim sigruno ćemo svake godine ulagati maksimalno koliko možemo, u skladu sa našim mogućnostima, da sačuvamo da to pozorište bude uređeno", rekao je Vesić novinarima.

Naveo je da Grad Beograd izdvaja više od tri odsto svog budžeta za kulturu što je, dodao je, mnogo više nego što izdvajaju mnoge države u Evropi.

"Mislim da treba da izdvajamo i više, a to će zavisiti od toga kako će se puniti naš budžet", rekao je Vesić.

Upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković je rekla da željno iščekuju rekonstrukciju teatra "Bojan Stupica".

"Za nas je to, kao i za Grad Beograd, veoma važno pitanje. Zajedno smo prošli smo težak administrativno-pravni put koji se sada privodi kraju i možemo očekivati dalji razvoj te situacije, rapisivanje konkursa za projektovanje i rekonstrukciju", rekla je Vučković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track