Najnovije vesti

BEOGRAĐANI, BUDITE SPOKOJNI: Bezbednost u glavom gradu na visokom nivou, o tome svedoče i brojevi
Foto: Dado Đilas

ILIJA MILAČIĆ RAPORTIRAO

BEOGRAĐANI, BUDITE SPOKOJNI: Bezbednost u glavom gradu na visokom nivou, o tome svedoče i brojevi

Beograd

Beograđani mogu da budu spokojni, jer je bezbednost u gradu na izuzetno visokom nivou, rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Ilija Milačić.

On je za Studio B rekao i da je stopa kriminala u gradu manja nego pre nekoliko godina, a u prilog tome govore i velike zaplene narkotika i brojna rasvetljena ubistva.

Govoreći o likvidaciji Strahinje Stojanovića, Milačić kaže da postoje određeni podaci, ali da je istraga još u toku.

"Reč je o osobi iz kriminalnog miljea, dobro poznatoj policiji, ali i stranim službama bezbednosti zbog teških krivičnih dela, a na rasvetljavanju Stojanovićeve likvidacije UKP Beograda intenzivno radi", kazao je Milačić.

Povodom kritika na rad policije koji dolaze iz jednog dela opozicije nacelnik Beogradskog UKP-a kaže da su brojevi najbolji pokazatelj kako i koliko policija zapravo radi, a posebno se isticu rezultati koji su postignuti u sprecavanju i suzbijanju trgovine narkoticima.

Pozive iz tog dela opozicije na rušenje pravosuđa i tužilaštva, kao i da se u rasformira policija, Milačić vidi kao poziv na rušenje ustavnog poretka.

Načelnik UKP-a kaže da je u političke svrhe zloupotrebljen i slučaj prebijanja mladića u Novom Sadu.

"Bez obzira na napade, policija nastavlja da radi svoj posao", naglašava Milačić.

On kaže i da u poslednjih šest godina MUP Srbije i njegove organizacione jedinice beleže kontinuirani rast pozitivnih rezultata u svim oblastima svog delovanja, što, kako zaključuje, situaciju čini boljom nego pre 10 godina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...