BEOGRAD USKORO DOBIJA PLATO RAŠE POPOVA: Biće to omiljeno mesto Beograđana, evo gde se nalazi (FOTO)
Foto: Beoinfo

to će biti omiljeno mesto

BEOGRAD USKORO DOBIJA PLATO RAŠE POPOVA: Biće to omiljeno mesto Beograđana, evo gde se nalazi (FOTO)

Beograd -

Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da će taj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama, postati omiljeno mesto za predah stanara i svih koji posećuju taj deo grada

BEOGRAD - Beograd će uskoro dobiti još jedan plato, nazvan po čuvenom piscu Raši Popovu, a završni radovi na uređenju platoa su u toku.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković rekao je da su se rekonstrukcijom Ulice 27. marta i omogućavanjem nesmetanog pešačkog saobraćaja stvorili uslovi za formiranje novih otvorenih prostora za stanovnike tog dela grada.

foto: Beoinfo

Upravo je, kaže, jedan od najvažnijih, na kojem je pri kraju rekonstrukcija, plato izmedu stambenog objekta i zgrade Gradske uprave, koji će, za nekoliko nedelja, postati jedan od najinteresantnijih otvorenih prostora u gradu.

Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da će taj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama, postati omiljeno mesto za predah stanara i svih koji posećuju taj deo grada.

foto: Beoinfo

"Plato će dobiti naziv po čuvenom piscu Raši Popovu, koji je i stanovao u neposrednoj blizini, a u okviru parka će se nalaziti i skulptura Raše Popova koju je izradio vajar Boris Deheljan", rekao je Stojičić, a saopštila Gradska uprava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track