Najnovije vesti

BEOGRAD USKORO DOBIJA PLATO RAŠE POPOVA: Biće to omiljeno mesto Beograđana, evo gde se nalazi (FOTO)
Foto: Beoinfo

to će biti omiljeno mesto

BEOGRAD USKORO DOBIJA PLATO RAŠE POPOVA: Biće to omiljeno mesto Beograđana, evo gde se nalazi (FOTO)

Beograd

Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da će taj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama, postati omiljeno mesto za predah stanara i svih koji posećuju taj deo grada

BEOGRAD - Beograd će uskoro dobiti još jedan plato, nazvan po čuvenom piscu Raši Popovu, a završni radovi na uređenju platoa su u toku.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković rekao je da su se rekonstrukcijom Ulice 27. marta i omogućavanjem nesmetanog pešačkog saobraćaja stvorili uslovi za formiranje novih otvorenih prostora za stanovnike tog dela grada.

foto: Beoinfo

Upravo je, kaže, jedan od najvažnijih, na kojem je pri kraju rekonstrukcija, plato izmedu stambenog objekta i zgrade Gradske uprave, koji će, za nekoliko nedelja, postati jedan od najinteresantnijih otvorenih prostora u gradu.

Glavni urbanista Marko Stojčić rekao je da će taj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama, postati omiljeno mesto za predah stanara i svih koji posećuju taj deo grada.

foto: Beoinfo

"Plato će dobiti naziv po čuvenom piscu Raši Popovu, koji je i stanovao u neposrednoj blizini, a u okviru parka će se nalaziti i skulptura Raše Popova koju je izradio vajar Boris Deheljan", rekao je Stojičić, a saopštila Gradska uprava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...