Najnovije vesti

OBILAZAК RADOVA NA IZGRADNJI PARКA NA LABUDOVOM BRDU
Foto: GO Rakovica

OBILAZAК RADOVA NA IZGRADNJI PARКA NA LABUDOVOM BRDU

Beograd

U Rakovici su u toku radovi na izgradnji parka koji se nalazi u ulici Serdar Janka Vukotića kod brojeva 2 i 4 na Labudovom brdu.

Radove su danas obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković,, predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić sa saradnicima i predstavnici JКP „Zelenilo Beograd“ čiji radnici izvode radove.

Miličković i Simić su razgovarali sa građanima ovog dela Rakovice, upoznali su ih sa planovima za rekonstrukciju parka, dok su razgovarali i o problemima sa kojima se građani susreću.

foto: GO Rakovica

Park na Labudovom brdu se gradi na inicijativu Gradske opštine Rakovica koja je primila veliki broj zahteva građana, a planirano je da radovi budu gotovi do kraja godine.

U novom parku planirano je postavljene jedne ljuljaške sa dva sedišta, dve njihalice, po jedne klackalice i vrteške. Novi park sadržaće i betonski sto za stoni tenis, kao i betonski sto za šah sa dve table..

foto: GO Rakovica

Na mestu gde se nalazi dečji mobilijar radnici će postaviti gumiranu podlogu površine 192 kvadratna metra. Za bezbednu igru dece planirano je i postavljanje dve ograde. Ograda tipa „Novi Beograd“ postaviće se u dužini od 55 metara, dok će ograda tipa „Tašmajdan“ biti postavljena u dužini od 16 metara, dok će se oko parka nalaziti i zaštitni stubići.

Novi park imaće osam klupa sa naslonom, postaviće se klupa na zidu u dužini od 23 metara, za odlaganje smeća postaviće se tri klasične i četiri betonske đubrijere. Planirana je rekonstrukcija i izgradnja pešačkih staza i stepeništa na prilazima parku, dok će se na zelenim površinama oko parka zasaditi trava i drugo ukrasno rastinje.

foto: GO Rakovica

U Rakovici su u toku i radovi na izgradnji parka u ulici Luke Vojvodića u Skojevskom naselju. U Sklopu akcije „Parkići za sve“ koja je pokrnuta 2012. godine do sada je izgrađeno i rekonstruisano više od 70 parkova, dečjih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina u Rakovici.

GO Rakovica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...