RAКOVIČКI PRVACI APELUJU NA VOZAČE DA BEZBEDNO VOZE U ZONI ŠКOLE
Foto: GO Rakovica

RAКOVIČКI PRVACI APELUJU NA VOZAČE DA BEZBEDNO VOZE U ZONI ŠКOLE

Beograd -

Početkom svake nove školske godine Gradska opština Rakovica aktivno radi na podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju. Danas su Osnovnu školu „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu posetili predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić, policijski službenici iz Policijske stanice Rakovica i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, gde su razgovarali sa đacima prvacima.

Obraćajući se najmlađim učenicima ove škole Miloš Simić je rekao da mališani uvek moraju da paze u saobraćaju, posebno kada prelaze ulicu. Simić je naglasio da je za Gradsku opštinu Rakovica bezbednost dece u saobraćaju prioritet i apelovao je na vozače da pažljivo voze posebno kada se nađu u blizini škola i vrtića.

foto: GO Rakovica

Mališani su predsedniku Opštine obećali da ulicu prelaze samo kada je zeleno svetlo na semaforu, ili na označenom pešačkom prelazu i to kada su uvereni da nema vozila koja se kreću. Takođe, obećali su da će i u buduće poštovati sve saobraćajne propise.

Predstavnici Gradske opštine Rakovica i Agencije za bezbednost saobraćaja mališanima su uručili prigodne poklone uz želju da budu što bolji đaci.

Nakon toga mališani su gledali kako policajci zaustavljaju i kontrolišu vozače na uglu ulica Milorada Draškovića i Omladinskog šetališta. Policija je upozoravala vozače da se pažljivo kreću i da prilagode brzinu posebno u zoni škola. Svakom vozaču koji je prošao policijsku kontrolu prvaci su uručili prigodne poklone koji olakšavaju i doprinose bezbednijoj vožnji.

foto: GO Rakovica

Projekat „Bezbednost dece u saobraćaju na teritoriji Gradske opštine Rakovica“ već godinama zajedno sprovode Gradska opština Rakovica, Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda i Agencija za bezbednost saobraćaja. U sklopu projekta organizuje se veliki broj edukativnih programa namenjenih pre svega učenicima rakovičkih osnovnih i srednjih škola, sa ciljem da se podigne svest o bezbednosti u saobraćaju.

foto: GO Rakovica

Sledeća aktivnost u okviru ovog projekta održaće se 29. i 30. septembra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, kada će učenici svih rakovičkih osnovnih škola učestvovati u kvizu i radionicama na temu bezbednosti saobraćaja i poznavanja saobraćajnih propisa.

Foto: GO Rakovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track