Najnovije vesti

POČELA SEDNICA SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Na dnevnom redu još jedan ovogodišnji predlog rebalansa budžeta (KURIR TV)
Foto: Tanjug/Tanja Valič

POČELA SEDNICA SKUPŠTINA GRADA BEOGRADA: Na dnevnom redu još jedan ovogodišnji predlog rebalansa budžeta (KURIR TV)

Beograd

Sednica Skupštine grada Beograda počela je oko 10 sati, a na dnevnom redu je još jedan ovogodišnji predlog rebalansa budžeta, odluke o izgradnji dodatnih vrtića, kao i one o podizanju spomenika trojici bivših gradonačelnika.

Prema najnovijem rebalansu, gradski budžet iznosi 110 milijardi dinara i za oko 850 miliona dinara je veći nego rebalans iz aprila, kada je počela epidemija virusa korona.

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević je ranije rekao da dosadašnja socijalna davanja ostaju na istom nivou, da je veći deo novca predviđen za dečju zašitu i obrazovanje i da će se nastaviti sa finansiranjem boravka svakog deteta i u privatnim i u državnim vrtićima.

Uz to, uz započetu gradnju šest vrtića, biće doneta odluka o izgradnju još četiri, pa će biti izgrađeno ukupno 10 novih obdaništa u narednom periodu, i to u 10 opština po jedan.

Na dnevnom redu su i predlozi za podizanje spomenika trojici nekadašnjih gradonačelnika Beograda - Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću.

Odbornici će odlučivati o bratimljenju Beograda i Banjaluke, a raspravljaće i o predlozima planova ili izmenama i dopunama planova detaljne i generalne regulacije za delove opština Zvezdara, Vračar, Voždovac, Zemun, Čukarica, Rakovica i Palilula.

Među predlozima urbanističkih planova dva se odnose na "Beogradske elektrane", povećanje njihovog kapaciteta, odnosno efikasnosti njihovog rada, pre svega kroz povezivanje toplana na Voždovcu i Medakoviću, a cilj je da se omoguće novi priključi na sistem, kao i kvalitetnija usluga za postojece korisnike.

Pred odbornicima će se naći i planovi regulacije za levu i za desnu obalu Dunava, na Paliluli, područja koja su bila urbanistički nerešena, što je problem i za građane i za grad.

Na dnevnom redu su i izmene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Odbornici, zbog epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja virusa korona, i ovaj put zasedaju u Sava centru i to je treći put da se sednica održava van zgrade na Trgu Nikole Pašića.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...