DEČIJA NEDELJA NA STAROM GRADU: Poкloni za predšкolce iz 12 vrtića Dečji dani!
Foto: GO Stari Grad

Podeljena sreća dva puta je veća

DEČIJA NEDELJA NA STAROM GRADU: Poкloni za predšкolce iz 12 vrtića Dečji dani!

Beograd -

Povodom Dečije nedelje, koja se tradicionalno održava početkom oktobra, a ove godine pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“, beogradska opština Stari grad pripremila je poklone za sve predškolce iz dvanaest vrtića Predškolske ustanove „Dečji dani“.

foto: GO Stari Grad

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović danas je uručio, u vrtiću „Leptirić“, predškolcima komplet od tri obavezne knjige za pripremni predškolski program – matematika, srpski i svet oko nas, kao i radnu svesku „Mali muzičar“ i igru „Muzičke memorije“, sa osnovnim pojmovima iz muzičke umetnosti. Sredstva za besplatne predškolske udžbenike obezbedila je opština Stari grad.

foto: GO Stari Grad

Za novu opštinsku vlast građani su na prvom mestu. Za naše najmlađe stanovnike, njih ukupno 434, obezbedili smo knjige za pripremni predškolski period kako bi se što bolje spremili za polazak u školu. Ovo je nova akcija koju uvodimo od ove godine, što će biti praksa i u narednim godinama. Opština će, osim priprema za školu, obezbediti za najmlađe i besplatne sportske programe“, rekao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

On je istakao da je ovo samo početak aktivnosti koje opština planira da uradi za sve Starograđane.

foto: GO Stari Grad

Zamenica direktorke PU „Dečji dani“ Sanja Lazić istakla je da novo rukovodstvo opštine Stari grad prepoznaje potrebe dece i roditelja. „Očekujemo stalnu saradnju sa opštinom, jer ova akcija je, pre svega, usmerena ka rasterećenju kućnog budžeta roditelja.“

Foto: GO Stari grad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja