VESIĆ: Za Oko sokolovo zainteresovana dva grada iz regiona
Foto: Kurir Printscreen

sistem elektronske kontrole nepropisnog i propisnog parkiranja

VESIĆ: Za Oko sokolovo zainteresovana dva grada iz regiona

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da se sa dva grada iz regiona pregovara da kupe sistem elektronske kontrole nepropisnog i propisnog parkiranja "Oko sokolovo", koji se odnedavno primenjuje u glavnom gradu Srbije.

Jedan od tih gradova je prestonica, rekao je Vesić na prezentaciji sistema "Oko sokolovo" gradonačelnicima i predstavnicima devet srpskih gradova koji su izrazili želju da primene taj sistem i uvedu komunalni red.

U pitanju su gradovi Novi Sad, Niš, Čačak, Kragujevac, Vranje, Pirot, Kruševac, Subotica i Užice.

Vesić: Beograđani preko vibera da objavljuju ko krši mere

Vesić je rekao danas da će građani preko viber aplikacije moći da šalju fotografije ugostiteljskih objekata koji krše mere i radno vreme i da će to pomoći inspekcijama da reaguju. Vesić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije pozvao i medije da izveštavaju o kršenju mera, jer, kako kaže, činjenica je da neki objekti ne opštuju radno vreme, da rade iza jedan sat posle ponoći, kao što ima i onih koji najavljuju žurke, a nemaju ni dovoljno prostora da prime sve te ljude. On je poručio da će MUP, sanitarna inspekcija i komunalna milicija vršiti rigoroznije kontrole.

Vesić je rekao da je Beograd srpskim gradovima besplatno ponudio softver sistema "Oko sokolovo". Istakao je da je to jedinstven sistem u svetu i naveo da postoje slični sistemi, ali da oni snimaju ili nepropisno ili propisno parkirana vozila, odnosno da ne postoji nijedan sistem koji radi i jedno i drugo kao "Oko sokolovo".

"Pokazali smo da Srbija može u nečemu da prednjači i budite sigurni da će mnogo gradova, pre ili kasnije, uvesti ovaj sistem", dodao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track