RADOJIČIĆ: U Srbiji brojke značajno manje nego u ostatku Evrope, ali pokazuju trend porasta
Foto: Prinskrin / RTS

važno biti odgovoran

RADOJIČIĆ: U Srbiji brojke značajno manje nego u ostatku Evrope, ali pokazuju trend porasta

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić apelovao je u sredu uveče na građane da se pridržavaju epidemioloških mera, jer se, kaže, situacija i u našoj zemlji brzo može pogoršati.

Radojičić je ukazao da je sada važno da se ponašamo odgovorno, s obzirom na činjenicu da naše okruženje ima povećan broj pozitivnih na kovid, dok su u mnogim evropskim zemljama brojke najviše od početka pandemije.

- U Srbiji su brojke značajno manje, ali pokazuju trend porasta. Sa druge strane, dolazi hladnije vreme i veća vlažnost. Naznake su da je virus u tim okolnostima mnogo prijemčiviji za ljudski organizam. Sve su to okolnosti koje govore da se moramo što bolje spremiti za sledeći period, kao i za period gripa - rekao je Radojičić za Studio B.

Ističe da nije poznato kako će se virus korona ponašati u istovremenom prisustvu sa virusom gripa.

Zbog toga, kaže gradonačelnik, ponovo moramo podići pažnju koju smo imali u prethodnom periodu, ali sada i na još viši nivo, kada je reč o nošenju maski i držanju distance.

Kada je u pitanju vakcinacija protiv sezonskog gripa, Radojičić je rekao nema velikih dilema u vezi sa vakcinacijom i primećuje da je prošle godine, a i ove, povećano interesovanje ljudi za vakcinaciju.

- Što znači da građani shvataju njen značaj - zaključio je Radojičić.

(Kurir.rs/Studio B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track