Najnovije vesti

APEL VLASNICIMA STANOVA OTKUPLENJIH OD GRADA BEOGRADA: Građani se pozivaju da upišu svoje nekretnine u katastar!
Foto: Filip Plavčić

što pre to bolje

APEL VLASNICIMA STANOVA OTKUPLENJIH OD GRADA BEOGRADA: Građani se pozivaju da upišu svoje nekretnine u katastar!

Beograd

BEOGRAD) - Sekretarijat za imovinske i pravne poslove pozvao je danas građane koji su otkupili stanove od Grada Beograda da podnesu zahtev Republičom geodetskom zavodu za upis svog prava u cilju svoje pravne sigurnosti i uređivanja evidencija nepokretnosti i prava na njima.

Grad Beograd je od 1989. godine do danas ukupno prodao 29.264 stana od čega se još 3.723 ugovora o otkupu otplaćuje na rate, saopštio je Sekretarijat za imovinske i pravne poslove. Podseća se da se otkup stanova obavlja shodno Zakonu o stanovanju i ostalim propisima, koji su uređivali tu mogućnost.

"Veliki broj kupaca, procenjuje oko deset odsto, još uvek nije podneo zahtev za upis svojine ili je postupak upisa u toku. Do pravosnažnog odlučivanja o zahtevu za upis svojine, svojinska prava upisana su na prodavca, u ovom slučaju grada Beograda.

Iz ovog razloga se oni ne nalaze u knjigovodstvenim evidencijama Grada", rekla je gradska sekretarka za imovinske i pravne poslove Tatjana Parpura.

Ona je pozvala kupce stanova koji su stekli pravo svojine iz otkupa da podnesu zahtev nadležnim službama Republičkog geodetskog zavoda za upis svog prava u cilju svoje pravne sigurnosti i uređivanja evidencija nepokretnosti i prava na njima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Filip Plavčić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...