GAK: Dodatnih 15 miliona za zaštitnu opremu, maske, dezinfekciona sredstva i oprema za higijenu ne smeju da nedostaju vrtićima
Foto: Shutterstock

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu

GAK: Dodatnih 15 miliona za zaštitnu opremu, maske, dezinfekciona sredstva i oprema za higijenu ne smeju da nedostaju vrtićima

Beograd -

BEOGRAD - Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu obezbedio je dodatnih 15 miliona dinara za kupovinu zaštitne opreme namenjene zaposlenima u beogradskim vrtićima, izjavio je gradski sekretar Slavko Gak.

Gak je istakao da maske, dezinfekciona sredstva i oprema za higijenu ne smeju da nedostaju vrtićima. "Obezbedili smo još novca za kupovinu dodatnih zaliha kako bi predškolske ustanove imale rezerve za predstojeće dane", rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

On je naveo da se u vrtićima bez izuzetka poštuju i sprovode sve preporučene epidemiološke mere, da sredstava za higijenu ima dovoljno, kao i zaštitne opreme za zaposlene, te da je zaražavanje u beogradskim vrtićima sporadično.

"Uspevamo u tome da svaki pojedinačni slučaj zaraze držimo pod kontrolom, ne dozvoljavamo širenje virusa kada se pojavi, a kao rezultat svega toga imamo bezbedne vrtiće. Slede nam hladniji i teški dani u epidemiološkom smislu, te je važno da vrtići budu potpuno spremni za nove izazove", rekao je Gak.

Pohvalio je angažovanost i profesionalnost skoro 9.000 zaposlenih u 17 beogradskih predškolskih ustanova, koji, kaže, daju primer kako se moraju ponašati zaposleni u ustanovama tokom epidemije, uz održavanje procesa rada koji su neophodni.

Od dodao da su svi vrtići opremljeni beskontaktnim toplomerima, maskama, dezinfekcionim sredstvima, te da i u hladnijim danima, kada deca manje borave napolju, zaposleni uspevaju da sprovode sve mere.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track