Razgledanje prestonice iz Lastinog autobusa

Razgledanje prestonice iz Lastinog autobusa

Beograd -
Polasci su svakog dana u 10 i 18 sati sa Turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, a obilazak traje dva sata

BEOGRAD - Stranci i svi zainteresovani građani će od nedelje, 12. avgusta, moći da razgledaju prestonicu iz "Lastinog" otvorenog autobusa, saopštilo je to preduzeće .

Polasci su svakog dana u 10 i 18 sati sa Turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, a obilazak traje dva sata, tokom kojih će zainteresovani, zahvaljujući audio vodičima u dabl dekeru, moći da saznaju brojne zanimljive podatke iz istorije Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, "Lastini" otvoreni autobusi će od srede ponovo prevoziti turiste do beogradskih manastira i crkava u okviru "Manastirske ture", a prva crkva na maršruti je crkva iznenađenja (umesto manastira Vavedenje na Senjaku, koji se renovira), a zatim se dalje ide do Crkve sv. Petra i Pavla na Topčideru, kao i do manastira Rakovica.

Polasci za četvoročasovnu "Manastirsku turu" su svake srede u avgustu u devet sati sa Savskog trga i u 9.30 sa Turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića.

Karte mogu da se kupe u poslovnicama Laste Travel i Turizam u Balkanskoj 35 i na Savskom trgu 1a, kao i na licu mesta, kod hostese u autobusu.

Manastirska tura se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograd, tako da se karte mogu kupiti i u njihovim info centrima, na Trgu Republike 5.Cena karte za odrasle je 500, a za decu do 12 godina 250 dinara.

Od ovog vikenda, kako se dodaje, "Lastini" otvoreni autobusi, takođe, ponovo saobraćaju do Avale.Kružna tura "Iz srca grada do Avale" kreće subotom i nedeljom u 9, 12 i 15 sati sa Turističkog stajališta na trgu Nikole Pašića, a povratak sa Avale je u 11, 14 i 18 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track