BEOGRAD ĆE ZASIJATI U NOVEMBRU! Goran Vesić otkrio šta se dešava sa novogodišnjom rasvetom i DA LI ĆE BITI DOČEKA
Foto: Radovan Marković, Ana Paunković

KORONA SVE POMERA

BEOGRAD ĆE ZASIJATI U NOVEMBRU! Goran Vesić otkrio šta se dešava sa novogodišnjom rasvetom i DA LI ĆE BITI DOČEKA

Beograd -

Građani prestonice, ali i drugih gradova u Srbiji navikli su na to da gradske ulice već krajem septembra ili početkom oktobra budu okićene. Međutim, za koji dan zagazićemo u pretposlednji mesec u godini, a od novogodišnjih ukrasa - ni traga!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u skladu sa epidemiološkom situacijom, postavljanje novogodišnje rasvete počeće tek polovinom novembra.

- Polovinom novembra biće parcijalno uključena rasveta u centru grada, dok će od 15. novembra, pa sve do polovine decembra, biti uključena na različitim lokacijama - objašnjava Vesić.

On dodaje da je razlog za kasnije uključivanje rasvete i smanjen broj turista, u skladu sa epidemiološkom situacijom. Ipak, sigurno je da novogodišnji program neće izostati.

foto: Radovan Marković

- Nova godina je Nova godina i treba da je proslavimo u prazničnom raspoloženju. Mi smo odlučili da organizujemo koncerte, međutim, kakva će biti organizacija tih koncerata zavisi od epidemiološke situacije.

Mi ćemo sasvim sigurno organizovati program koji će biti onlajn i na dve televizije, a da li će tom programu moći da prisustvuju građani, zavisi od toga kakva će tada biti situacija sa virusom - dodaje Vesić.

Neki delovi novogodišnjeg programa koji su se prethodnih godina ustalili u prestonici ipak neće biti održani.

foto: Radovan Marković

- Neće biti događaja koji podrazumevaju veliki broj ljudi, kao što je Božićno seoce koje se, u dogovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, održavalo kod Hrama Svetog Save, kao ni deo koji se svake godine održava na Trgu republike.

Klizališta će biti, ali će biti manja, tu su ljudi sami, tako da ćemo to postaviti. Takođe neće biti ni dečjih predstava tokom kojih su deca sedela u šatorima, jer za to ne postoje mogućnosti - zaključuje Vesić.

Kurir.rs/Blic

Foto Radovan Marković, Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track