DANAS JE MOJA KRSNA SLAVA: Vesić se oglasio na Fejsbuku pa pokazao i delić slavske atmosfere iz svoje kuće (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen, Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda

DANAS JE MOJA KRSNA SLAVA: Vesić se oglasio na Fejsbuku pa pokazao i delić slavske atmosfere iz svoje kuće (FOTO)

Beograd -

Zbog epidemioloških mera, prvi put za 25 godina, proslaviću krsnu slavu bez meni dragih gostiju, od kojih mi pojedini dolaze u goste na dan slave, već duže od dve decenije

BEOGRAD - Danas je moja krsna slava Sveti apostol i jevanđelista Luka. Sa ponosom je slavim od 1995. godine. Proslavljati krsnu slavu znači molitveno se sećati svetitelja kojeg su naši preci uzeli kao svog patrona, zaštitnika porodice, prezimena i plemena.

U teška vremena kada nismo imali hramove, imali smo krsnu slavu, kroz koju smo nastavili i sačuvali i održali svoju veru i svoju kulturu. Zbog epidemioloških mera, prvi put za 25 godina, proslaviću krsnu slavu bez meni dragih gostiju, od kojih mi pojedini dolaze u goste na dan slave, već duže od dve decenije.

Nije ovo prvi put u istoriji da naš narod nije u mogućnosti da proslavi svoju krsnu Slavu na svečan način. Setimo se samo kako su srpski vojnici u Prvom svetskom ratu, skromno sa parčetom sveće i komadom običnog hleba, proslavljali svoje krsne slave.

Bitno je u svim prilikama ne zaboraviti svoju slavu jer kako kaže narod - ko ne zaboravlja slavu, ni njega svetitelj neće ostaviti bez blagoslova.

Svima koji slave Svetog apostola i jevanđelistu Luku kao svoju krsnu slavu želim da današnji dan provedu u zdravlju, radosti i blagostanju.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track