RADOJIČIĆ O POLICIJSKOM ČASU U BEOGRADU: Zasad ga neće biti, 90 odsto vlasnika ugostiteljskih objekata pridržava se mera
Foto: Prinskrin / RTS

izvršeno 170 inspekcijskih nadzora

RADOJIČIĆ O POLICIJSKOM ČASU U BEOGRADU: Zasad ga neće biti, 90 odsto vlasnika ugostiteljskih objekata pridržava se mera

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da u glavnom gradu za sada neće biti uvođenja policijskog časa zbog epidemije korona virusa, ali nije isključio mogućnost donošenja te mere u narednom periodu.

Podsetio je da su pojačane kontrole primene propisanih mera za borbu protiv korone i precizirao da je tokom prethodnog dana u ugostiteljskim i maloprodajnim objektima izvršeno 170 inspekcijskih nadzora.

Naveo je da su tom prilikom inspektori gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove napisali tri prekršajna naloga i da je republička sanitarna inspekcija dva naloga prosledila sudiji za prekršaje.

U Beogradu ima oko 2.500 ugostiteljskih objekata, a prema rečima gradonačelnika, 90 odsto njihovih vlasnika se pridržava mera, ali i dalje ima onih koji ih ne poštuju, zbog čega su, dodaje, prethodnih dana pojačane kontrole.

Najavljena izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti će, kaže gradonačelnik, omogućiti da se i druge službe uključe u kontrole i na licu mesta izdaju prekršajne naloge, ali i istakao da suština nije u kažnjavanju jer većina građana poštuje mere.

"Cilj je da prepoznamo one bahate koji ih ne poštuju, kaznimo ih i na taj način povećamo sigurnost zdravlja svih ljudi. Nadam se da ćemo u roku od dve nedelje imati novi zakon i moći na terenu da sprovodimo nove odluke", rekao je Radojičić.

Naveo je da očekuje da nakon vikenda bude manji broj novozaraženih virusom korona i precizirao da je u Beogradu, prema poslednjim podacima, 684 novobolelih.

Upitan da li će biti pooštravanja mera, rekao je da se i dalje insistira na striktnom poštovanju već uvedenih jer to, dodao je, omogućava da epidemija bude pod kontrolom.

"Čekamo sledeći republički Krizni štab na kome će epidemiolozi izneti svoje stavove i u zavisnosti od toga će se doneti odluka. Moje mišljenje je da se još uvek neće uvoditi policijski čas, ali nisam siguran da i u narednom periodu neće biti potrebe za takvom merom", dodao je Radojičić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track