UŽAS

RODITELJI BESNI! DECA UDIŠU OTROVE: Dva meseca mališani pohađaju POPLAVLJENI VRTIĆ, a niko NE REAGUJE (KURIR TELEVIZIJA)

Beograd -

Predškolska ustanova Sveti Sava na Vračaru imala je poplavu u julu mesecu. Četiri meseca posle poplave medijima su se obratili roditelji dece koja u taj vrtić idu. Do današnjeg dana, šteta koja je nastala poplavom nije sanirana. U predškolskoj ustanovi Sveti Sava 19. jula ove godine pukla je vodovodna cev. 1. septembra deca su krenula u predškolsko.

"Mi smo mislili da će to biti brzo, zato smo pusitili da nam idu deca. Mi smo bili zadovoljni, ali 20 dece u 20 kvadrata, a druge dve u takvom stnaju to je nedopustivo", kažu roditelji.

Prema rečima roditelja, deca se nalaze u prostoriji koja je predviđena za prijem gostiju, sa sve vaspitačicom.

Uplašeni za svoju decu, koja udišu svakakva isparenja i u ovim uslovima pandemije provode u premalom prostoru, roditelji kažu da iako ne žele da dižu pompu oko ovoga, žele na sve načine da se problem sanira, pa i po cenu da se oni sami uključe u renoviranje.

"To je prostorija u kojoj ima maksimalno 20 kvadrata, to je nenormalno ono što nam je bitno nama nije cilj da dižemo pompu ni da krivimo nama je cilj da obezbedimo deci normalne uslove za odlazak u predškolsko", dodaju roditelji.

Nezadovoljni roditelji su se obraćali na više mesta kako bi problem bio rešen. Sekreterijatu je dopis upućen u avgustu, međutim do današnjeg dana ništa nije urađeno da se šteta od poplava sanira.

Iz Sekretarijata za obrazovanje o ovom pitanju niko se nije oglasio.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track