Najnovije vesti

GRAD PRODAO DVE PARCELE ZA 585 MILIONA: Vesić naglasio da je Beograd interesantan za investiranje i pored kovid krize
Foto: Printscreen Youtube/Novo jutro

javno nadmetanje

GRAD PRODAO DVE PARCELE ZA 585 MILIONA: Vesić naglasio da je Beograd interesantan za investiranje i pored kovid krize

Beograd

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Grad Beograd na dva javna nadmetanja prodao građevinsko zemljište u javnoj svojini za 585 miliona dinara i naglasio da je Beograd ostao interesantan za investiranje i pored krize izazvane epidemijom kovida-19.

Vesić kaže da kompanije koje kupuju građevinsko zemljište investiraju u Beograd jer na tom zemljištu grade stanove, proizvodne pogone ili logističke centre.

Zemljište površine 3,1 hektar u Privrednoj zoni "Auto-put" u Novom Beogradu prodato je investitoru po ceni od 266.713.857,80 dinara. Na zemljištu je predviđena izgradnja objekata namenjenih za privredne delatnosti.

Druga lokacija, površine 1,9 hektara kod raskrsnice "Lakat krivina" u neposrednoj blizini auto-puta za Novi Sad, prodata je po početnoj ceni od 319.095.397,98 dinara. Zemljište je opredeljeno za izgradnju objekata komercijalnih delatnosti.

Zamenik gradonačelnika kaže da vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda, koje je otuđeno, od početka godine iznosi 43 miliona evra.

U 11 postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 15,33 hektara građevinskog zemljišta, a budžet Grada imaće i dodatne prihode od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koji se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole, rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...