Najnovije vesti

GRADSKI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE: Verujem da još uvek nije neophodno zatvaranje vrtića, ali smo spremni za odluke Kriznog štaba
Foto: Zorana Jevtić

prati se situacija

GRADSKI SEKRETAR ZA OBRAZOVANJE: Verujem da još uvek nije neophodno zatvaranje vrtića, ali smo spremni za odluke Kriznog štaba

Beograd

BEOGRAD - Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izrazio je danas uverenje da još nije potrebno zatvoriti beogradske vrtiće, ali i da su nadležni spremni za svaku novu meru ako je Krizni štab donese na sutrašnjoj sednici.

"Tokom novembra, kada se korona virus nažalost rasplamsao u Srbiji, u beogradskim vrtićima potvrđeno je prisustvo virusa kod 40 dece, nešto više od 200 zaposlenih i oko 1.000 roditelja.To je pritisak kome i dalje uspevamo da odolimo, pa verujem da još uvek neće biti neophodno zatvaranje", rekao je Gak za Tanjug.

Podsetio je da su od pocetka epidemije predškolske ustanove sprovodile svaku meru koju je propisao Krizni štab.

"Tako da ćemo biti spremni i za svaku novu meru ukoliko je bude sutra", rekao je Gak i naglasio da su beogradski vrtići pokazali koliko je važžno strogo poštovanja mera jer je samo striktnim pridržavanjem pravila sprečeno veće širenje zaraze tamo gde su potvrđivani slucajevi zaržavanja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Gradski sekretar je naveo da očekuje dalji pad dolazaka dece.

"Očekujem da će u vrtiće dolaziti samo deca roditelja koji nemaju drugi izbor, te će to svakako pomoći da i ubuduće, kao do sada u Beogradu, nijedan slučaj ne izmakne kontroli", rekao je Gak.

On je istakao da je, uz velike napore zaposlenih i svih u sistemu, važno da vrtići rade ali je naravno bezbednost najvažnija.

"Krizni štab nas je do sada odlično vodio kroz epidemiju, pa nema razloga za sumnju u njihove odluke", zaključio je Gak.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...