Najnovije vesti

DO KRAJA GODINE TENDER ZA IZGRADNJU PET NOVIH VRTIĆA U BEOGRADU Vesić: Roditelji danas upola jeftinije plaćaju vrtić
Foto: Printscreen/Facebook Goran Vesić

liste čekanja biće zatvorene

DO KRAJA GODINE TENDER ZA IZGRADNJU PET NOVIH VRTIĆA U BEOGRADU Vesić: Roditelji danas upola jeftinije plaćaju vrtić

Beograd

U Surčinu se sutra otvara novi vrtić, koji će pohađati 197 mališana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da se u prestonici trenutno gradi šest vrtića, a da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju još pet obdaništa.

''Veoma sam ponosan, nikada u istoriji, Grad Beograd nije gradio 12 vrtića u jednoj godini'', rekao je Vesić.

On je kazao da se trenutno gradi pet vrtića - u Čukarici, Belom Polju (Obrenovac), Bloku 62, Rakovici, Zemunu i na Bežanijskoj kosi.

Vesić je kazao da će do kraja godine biti raspisan tender za još pet vrtića - u naseljima Miljakovac 3, Borča, Mirijevo, Braće Jerković i u Mladenovcu.

On je za TV Pink kazao da će otvaranjem novih 12 vrtića, u kojima će biti smešteno oko 2.700 dece, biti zatvorene liste čekanja na kojima je, kako je naveo, trenutno manje od 3.000 mališana.

Vesić je naveo da je pre 10 godina oko 10.000 mališana bilo na listama čekanja, a njih oko 58.000 pohađalo vrtić, dok danas u obdaništa ide skoro 78.000 dece.

''Roditelji danas upola jeftinije plaćaju vrtić. Tri godine nismo promenili cenu jer želimo da pomognemo roditeljima. Vratili smo skoro tri milijarde dinara roditeljima jer im je u vreme bivšeg gradonačelnika naplaćivano 9.500 dinara'', rekao je Vesić i dodao da je za taj novac moglo da se izgradi 15 vrtića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja