čulo se iz pravca takovske, eksplozija varilačke boce sa zapaljivim gasom

UŽIVO PRVI SNIMCI S MESTA JAKE DETONACIJE U CENTRU BG: Eksplozija na gradilištu pored RTS u Aberdarevoj! IMA STRADALIH

Beograd -

Kako Kurir saznaje, eksplodirale su tri CO2 boce za varenje, a očevici tvrde da su prozori preko puta Palilulske pijace doslovno popadali

BEOGRAD - Jaka detonacija začula se pre dvadesetak minuta u centru Beograda iz pravca Takovske, a prema prvim i nezvaničnim informacijama reč je o eksploziji boce sa zapaljivim gasom koja se koristi za varenje.

Kako Kurir saznaje, ta boca eksplodirala je na gradilištu u Aberdarevoj 1, u podrumu zgrade koja se nalazi tik uz zgradu RTS.

1 / 26 Foto: Stefan Stojanović, Ilustracija

Prema najnovijim ali nezvaničnim informacijama, jedan radnik je nastradao na licu mesta ali zvanične potvrde smrti zasad nema. Drugi je hitno prevezen na reanimaciju sa teškim povredama glave. Navodno, u eksploziji je, tvrde očevici, povređen i radnik RTS, najverovatnije vozač pošto očevici tvrde da je jedan muškarac sedeo u kolima na parkingu u trenutku eksplozije.

Očevici užasa tvrde i da prvom radniku ka kojem su krenuli nije bilo spasa jer mu je eksplozija otkinula ruku i glavu.

Radnici koji su prvi pritekli u pomoć posle eksplozije tvrde da je jedan radnik preminuo a da je drugi povređen. Oni su ispričali i da je do eksplozije došlo tako što su radnici nešto sekli, a u tom trenutku je procurio gas koji je varnica zapalila.

Prema svedočenju očevidaca, navodno su eksplodirale tri CO2 boce za varenje, a prozori preko puta Palilulske pijace doslovno su popadali. Radnici sa pomenutog gradilišta kažu da je oštećen i prvi sprat.

Oštećeno je više vozila, popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade RTS, a saobraćaj u ulici Ilije Garašanina je obustavljen.

Na licu mesta su sve ekipe - vatrogasci, Hitna pomoć i policija.

(Kurir.rs/J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track