OVDE ĆE BITI GLAVNA AUTOBUSKA STANICA I PUTARI RADE PUNOM PAROM: Evo koji radovi još očekuju Beograđane u najskorije vreme (FOTO)
Foto: Facebook Prinstcreen, Goran Vesić

radovi u toku

OVDE ĆE BITI GLAVNA AUTOBUSKA STANICA I PUTARI RADE PUNOM PAROM: Evo koji radovi još očekuju Beograđane u najskorije vreme (FOTO)

Beograd -

EOGRAD - Obišao sam radnike koji izvode radove na saobraćajnicama oko Bloka 42, odnosno nove autobuske stanice. Ovi radovi se izvode da bi saobraćajnice oko nove autobuske stanice bile proširene. Radovi na proširenju saobraćajnica ubrzano se izvode, paralelno sa radovima na izgradnji toplovoda f800 zbog potrebe izmeštanja toplovoda koji se nalazi na lokaciji buduće autobuske stanice, naspisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Završen je deo toplovoda u Ulici Jurija Gagarina, tako da je danas urađeno još 2000 m2 završnog sloja asfalta, čije je potpuno završen desni kolovoz Ulice Jurija Gagarina uz buduću autobusku stanicu sa 4 saobraćajne trake. U ponedeljak biće asfaltirano preostalih 700 m2 u raskrsnici uz buvljak tako da će do 16.12. biti pušten saobraćaj preko novog desnog kolovoza sa 4 saobraćajne trake uz OTC i BAS od silazne rampe sa Mosta na Adi do Ulice Marka Hristića.

Paralelno se izvode radovi u saobraćajnici Anitifašističe borbe u oba smera. Na kolovozu bliže OTC-u izvode se radovi na preostalih 140 m toplovoda, koji će biti završeni do 25.12, a na kolovozu bliže BAS-u, izvode se radovi na izrada asfaltnih slojeva na kolovozu i trotoaru, koji će biti završeni najkasnije do 19.12.

Od 17.12 počeće radovi na drugom kolovozu Jurija Gagarina u smeru ka Gazeli, gde će se raditi na izgradnji fekalne kanalizacije i proširenju trake za autobusku nišu.

Planirano je da se ovi radovi i radovi na asfaltiranju Ulice Antifašističke borbe uz OTC završe od 31.12.2020 godine i da se vrati saobraćaj u punom režimu. Posle Nove godine radiće se radovi na izgradnji sifonske kanalizacione veze u Marka Hristića.

Radovi su počeli sredinom juna 2020. godine, ugovorena vrednost radova je oko 278 miliona dinara bez PDV, a ugovoreni rok je 270 dana. Očekuje se završetak radova do marta 2021.

(Kurir.rs/Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track