DULE SAVIĆ ZA KURIR O IZJAVAMA DEŽULOVIĆA: Još jednom su na površinu isplivali hrvatski kompleksi, kompleksi malih ljudi...
Foto: Dado Đilas

PRAŠINA SE NE STIŠAVA

DULE SAVIĆ ZA KURIR O IZJAVAMA DEŽULOVIĆA: Još jednom su na površinu isplivali hrvatski kompleksi, kompleksi malih ljudi...

Beograd -

Hrvatski novinar i pisac Boris Dežulović nedavno je ponovo objavio roman "Jebo sad hiljadu dinara" u kojem je opisao tragediju poslednjih ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Osvrnuvši se na današnji Beograd, on je naveo da on već odavno nije grad, već kasaba – Dubai za siromašne ili Jagodina za bogate.

“Blatnjava, tužna selendra koja izgleda kao da ju je snimio Radoš Bajić na metamfetaminima."

"Beograd, naravno odavno više nije moj grad, “moj London” ili “naš Berlin” iz osamdesetih. I neka nije, da se razumijemo, nije ni Split više moj grad… U prirodi je grada da se mijenja, promjena je sama definicija grada, već i “moj Split” ili “moj Beograd” iz osamdesetih bili su tuđi gradovi za fetive Splićane i stare Beograđane”, rekao je Dežulović u intervjuu za Nedeljnik.

foto: Beta Mario Strmotić

Dušan Savić, fudbalska srpska legenda, u svom stilu odgovorio je Borisu Dežuloviću, posle sramnih pisanja o Beogradu.

- Što se ovog nesrećnika tiče, ničim izazvan pisao je gluposti. Šta reći? Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag. Još jednom su na površinu isplivali hrvatski kompleksi, kompleksi malih ljudi... I još jednom se potvrdilo da miš zavidi lavu, a ne lav mišu. S tim, što meni ovaj mali miš smrdi na pacova - kazao je Dule Savić.

foto: Dragana Udovičić

I pisac Slobodan Vladušić se osvrnuo na ovu temu.

- Jedan, po vlastitom priznanju trećerazredni (regionalni) pisac je dakle, kazao da Beograd nije grad. Ok, to je vrhuac trećerazredne književnosti. Hajde da sada, objektivnosti radi, pitamo i prvorazredne (srpske) pisce šta misle o tome. Recimo, Crnjanskog - napisao je Vladušić za svoj Fejsbuku.

Kurir, S.R., Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track