Biblioteci grada Beograda nagrada EIFL-PLIP

Nagrada

Biblioteci grada Beograda nagrada EIFL-PLIP

Beograd -
EIFL-PLIP Innovation Award" je jedna od najprestižnijih svetskih nagrada u oblasti bibliotekarstva, a Biblioteci grada Beograda dodeljena je za kreiranje i razvoj internet sajta "Novčići

BEOGRAD - Biblioteci grada Beograda pripala je nagrada "EIFL-PLIP Innovation", koja se dodeljuje za bibliotečke usluge i servise koji unapređuju ekonomsku dobrobit zajednice.

"EIFL-PLIP Innovation Award" je jedna od najprestižnijih svetskih nagrada u oblasti bibliotekarstva, a Biblioteci grada Beograda dodeljena je za kreiranje i razvoj internet sajta "Novčići (www.novcici.rs) namenjenog osnaživanju finansijske pismenosti građana Srbije.

Sajt je kreiran 2010. godine u saradnji sa USAID-ovim projektom podrške ekonomskom razvoju Srbije, podseća se u saopštenju gradske biblioteke.

Ideja sajta je da na jednostavan način izloži osnovne principe upravljanja ličnim, odnosno, porodičnim finansijama i pruži osnovne informacije o tome kako određeni finansijski proizvodi funkcionišu i kako ih efikasno koristiti.

Tokom 2011. godine sajt je posetilo 34.000 korisnika, a pregledano je više od 200.000 strana. Sajtu je pristupalo najviše posetilaca iz Srbije, ali i iz još 30 drugih zemalja.

EIFL (Electronic Information for Libraries) je internacionalna neprofitna organizacija, koja omogućava pristup znanju putem biblioteka u više od 60 zemalja u razvoju i tranziciji u Africi, Aziji i Evropi.

EIFL’s Public Library Innovation Programme (EIFL-PLIP) podržava javne biblioteke da koristeći informaciono-komunikacione tehnologije kreiraju inovativne usluge za razvoj lokalne zajednice.

Organizaciju EIFL podržavaju Endrju V. Melon fondacija, Bil i Melinda Gejts fondacija, Ford fondacija, kao i Evropska komisija i UNESCO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja