LEPA VEST: U Ovči se gradi 250 stanova za izbegle iz BiH i Hrvatske, početak u januaru, rok izgradnje 420 dana
Foto: Vlada Šporčić

Komesarijat za izbeglice i migracije

LEPA VEST: U Ovči se gradi 250 stanova za izbegle iz BiH i Hrvatske, početak u januaru, rok izgradnje 420 dana

Beograd -

BEOGRAD - U naselju Ovča izgradiće se 250 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a vrednost danas potpisanog ugovora o izvođenju radova iznosi 11,4 miliona evra.

Ugovor su potpisali direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Beograd Dušan Kovačević, Luka Petrović ispred Gradske uprave Beograda, Sekretarijat za investicije i direktor izvođača radova Set d.o.o. Šabac Milenca Srećković.

Program sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije a radovi na izgradnji 250 stanova i faze socijalnog stanovanja u naselju Ovča će početi u januaru sledeće godine.

Kako je saopšteno iz Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, rok za završetak izgradnje je 420 dana. Do sada je u okviru ovog regionalnog programa stambeno zbrinuto 235 porodica u Ovči, koje su se u stanove, kao korisnici, uselile u martu 2018. godine. Cilj programa je da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice sa prostora bivše Jugoslavije.

Reč je o zajedničkom programu Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope. Finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, kao i sredstvima još nekoliko zemalja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track