Najnovije vesti

VESIĆ UOČI SKUPŠTINE GRADA: Odbornici danas glasaju za istoriju! Na ovo smo čekali 50 godina, sve će biti završeno do 2028!
Foto: Beoinfo

sednica

VESIĆ UOČI SKUPŠTINE GRADA: Odbornici danas glasaju za istoriju! Na ovo smo čekali 50 godina, sve će biti završeno do 2028!

Beograd

BEOGRAD - Na današnjoj sednici Skupštine grada biće doneta odluka koja će omogućiti početak izgradnje metroa u Beogradu, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To je usvajanje Plana detaljne regulacije za Makiško polje koji će omogućiti da Grad Beograd do kraja sledeće godine izda građevinsku dozvolu i počne izgradnja depoa, a samim tim i izgradnja beogradskog metroa", rekao je Vesić.

Kaže da se na tu vest čeka 50 godina i da će metro biti završen do 2028. godine. "Današnje usvajanje Plana detaljne regulacije za Makiško polje znači da Beograd dobija metro i svi odbornici koji budu glasali za plan glasaju za istoriju", poručio je Vesić.

Naglašava da će Beograd time rešiti jedan od najvećih saobraćajnih problema koje ima, te da će omogućiti da šinski saobraćaj, odnosno metro postane dominantan saobraćaj u gradu.

Vesić kaže i da su sve prozivke koje su se čule poslednjih dana u vezi sa Planom detaljne regulacije bile potpuno netačne i imale su jedan cilj, ističe, da se spreči da Beograd dobije metro.

Navodi i da je lažna priča kako će biti ugroženo vodosnabdevanje ako Beograd dobije metro.

"Ta zona u kome će se graditi depo je zona u kojoj je gradnja uvek bila dozvoljena. Urađena je studija našeg najreferentnijeg Instituta 'Jaroslava Černog' koji je to potvrdio. Svi blokovi koji se nalaze pored Save na Novom Beogradu se nalaze u široj zoni zaštite vodoizvorišta i uz poštovanje svih mera", kaže Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...